העליון קבע: אזרחים מאוקראינה יוכלו להיכנס לישראל ל-3 חודשים ללא אשרת כניסה

פסיקה: פטור מאשרה ל-3 חודשים לאזרחי אוקראינה
השופטים דחו את עמדת המדינה ושרת הפנים שקד אך הבהירו כי בסמכותה לקבוע מי ייכנס למדינה ולדחות כניסת אזרחי אוקראינה על בסיס שיקול דעת פרטני. זלנסקי בירך: "כיבוד זכויות האדם הוא מה שמייחד דמוקרטיה"
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
פליטים עולים אוקראינה بن غوريون
צילום: Tomer Neuberg/Flash90

בית המשפט העליון דחה היום (ראשון) את עמדת המדינה ועמדתה של שרת הפנים איילת שקד וקבע כי אזרחים מאוקראינה, המבקשים להיכנס לישראל לתקופה של עד שלושה חודשים, פטורים מאשרת כניסה. עם זה הבהירו השופטים כי החלטתם אינה גורעת מסמכותה של שרת הפנים להכריע מי ייכנס למדינה ואינה גורעת מסמכותה לדחות את כניסתם של אזרחי אוקראינה על בסיס שיקול דעת פרטני.

ישראל היא כמו בבל? שאלת הפליטים מאוקראינה | האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"

נשיא אוקראינה וולודימיר בירך על החלטת העליון "שמחייבת את ממשלת ישראל לבטל כל הגבלה נוספת על כניסתם של אזרחי אוקראינה", והוסיף: "שלטון החוק וכיבוד זכויות האדם הם בדיוק מה שמייחד דמוקרטיה אמיתית ומפותחת".

שגריר אוקראינה בישראל, יבגן קורניצ'וק, אמר לכאן חדשות: "אני מודה להחלטת בית המשפט העליון. ואני שמח שמעתה לא יהיו מגבלות על הנכנסים. חשוב לי להדגיש, היו לי שיח פורה בעניין עם השרה איילת שקד, וכן היו לנו חילוקי דיעות, אבל השיח היה טוב".

עורך הדין תומר ורשה, שהגיש את העתירה, אמר כי בית המשפט העליון קיבל את כל טענותיו וקבע כי השרה שקד פעלה בניגוד להוראות החוק. "אנו שמחים שאזרחי אוקראינה שארצם במלחמה יוכלו למצוא מרגוע בישראל לצד קרוביהם וחבריהם", אמר עו"ד ורשה.

הפופולריים