"אולי יכולתי להציל אותה": אמה של ג'והרה מדברת

"אולי יכולתי להציל אותה": אמה של ג'והרה מדברת
ג'והרה חניפס, בת 28 משפרעם, נרצחה כשמטען הוצמד למכוניתה. אימה בדיעה מספרת לראשונה מאז הרצח על בתה - אישה פמיניסטית ועצמאית, ולא מצליחה להבין מי יכול היה לרצות במותה. היא חוששת מאוד שהרוצחים לא יתפסו וטוענת - לא ממהרים לפענח מקרי רצח בחברה הלא יהודית
מחבר גאולה אבן סער מחבר גאולה אבן סער
Getting your Trinity Audio player ready...
גאולה אבן - בדיעה חניפס
צילום: גאולה אבן - בדיעה חניפס

בשבוע שעבר נרצחה הצעירה הדרוזית ג'והרה חניפס, תושבת שפרעם בת 28 ובתו של סגן ראש העיר, כשמטען הוצמד למכוניתה. אימה בדיעה, סיפרה בריאיון לגאולה אבן סער כי בתה הייתה אישה פמיניסטית ועצמאית, וכי היא לא מצליחה להבין מי יכול היה לרצות במותה.  

בדיעה סיפרה על השיחה האחרונה שניהלה עם בתה, רגעים ספורים לפני שנמצאה מתה במכוניתה: "אמרתי לה שעוד 20 דקות אני בבית, בישלתי בשבילה. היא אמרה לי 'אני לא רוצה לאכול לבד, אני הולכת לעשות משהו וחוזרת'. הגעתי הביתה וחיכיתי והיא לא באה". בהמשך סיפרה כי בעלה התקשר אליה ושאל היכן ג'והרה ואמרה ש"ברגע שהוא שאל הרגשתי שמשהו קרה לילדה שלי". היא הגיעה אל המקום בו נרצחה בתה: "הסתכלתי על מספר הרכב - ואז זה היה האוטו שלה".

האזינו לריאיון עם דודתה של ג'והרה בכאן רשת ב

ג'והרה הייתה אישה עצמאית, פמיניסטית וחופשיה, מספרת בדיעה. "היא לא רצתה שהנכדים שלי, וכל הילדים יהיו תקועים. היא אישה חופשייה. ג'והרה מאוד פמיניסטית. יש אנשים חושבים שהמילה פמיניסטית זה נשים נגד גברים. אז אני וג'והרה מבינות שזה 'האני'. היא אהבה את עצמה מאוד, היא סירבה להתחתן, מסיבה אחת - היא רצתה להיות היא, בסדר העדיפויות שלה, בחיים שלה". 

היא מוסיפה כי היא לא יכולה להעלות על דעתה למה מישהו ירצה במותה של ג'והרה ובטוחה שלא מדובר במישהו שאפילו קשור למשפחתה: "אילו היה לי ספק קטן - לא הייתי מוותרת. אני בטוחה במיליון אחוז, לא קשור לא למשפחה ולא לבני משפחה".

"היה הרגע שאני האשמתי את עצמי", מספרת בדיעה. "הייתי צריכה להיות איתך, רק בחצי השעה האחרונה, ב-200 המטרים האחרונים, זה מה שהיה חשוב. אולי היא קראה לי ולא שמעתי, אולי הייתי יכולה להציל אותה". 

הפופולריים