האלימות נגד עובדי ציבור: המשטרה עצרה אתמול תושבת אריאל לאחר שדרסה פקח וטרינרי של העירייה שביקש לתת לה דוח לאחר שכלבה עשה את צרכיו על המדרכה. כעבור זמן קצר היא שוחררה למעצר בית. בריאיון לרן בנימיני ויגאל גואטה בכאן רשת ב סיפר היום (רביעי) הפקח, ליאור ג'אן, כיצד תקפה אותו האישה וכיתד דרסה אותו ארבע פעמים בזו אחר זו.
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
"סיירתי בעיר והבחנתי בכלב ללא רצועה עושה צרכים על המדרכה", סיפר ג'אן. "הייתה שם אישה שראתה אותי מגיע וניסתה לקרוא לכלב כדי לברוח. עקבתי אחריה עד ביתה והזמנתי שוטרים לתגבור. הצגתי תעודה וזיהיתי את עצמי. בזמן שהלכתי אחריה היא קיללה אותי וצרחה שאין לה כסף והיא לא יכולה לשלם קנס. צילמתי אותה, בזמן הזה הגיע בן זוגה וניסה למנוע ממני לקחת פרטים. היא איימה לדרוס אותי אם לא אזוז ובזמן שצילמתי את הרכב היא נסעה אחורה והחלה לדרוס אותי".
ג'אן מספר כי נפגע פעם אחת אך פנה אל חלקו הקדמי של רכב כדי לצלם את האיש ואת המכונית. "היא נתנה גז והעיפה אותי על מכסה המנוע. אחרי כמה מטרים היא נתנה ברקס והעיפה אותי על הכביש. נעמדתי וחשבתי שאני צריך לברוח ולהציל את החיים שלי. אז היא האיצה ופגעה בי עוד שלוש פעמים לאורך 150 מטרים. בפעם השלישית נתפסה לי הרגל ברכב ומשכתי אותה בזמן ושוב קפצתי על מכסה המנוע. בפעם הרביעית קיבלתי מכה חזקה ברגל ונפלתי על הרצפה. ראיתי את הרכב מתקרב אליי במהירות ואמרתי 'שמע ישראל'. משמיים הגיע שוטר ועצר אותה בניסיון הרצח שלה. בן הזוג שלה היה איתה באוטו. הם יכלו לעשות מיליון דברים כדי להימנע מלרצוח אותי".
השוטרים עצרו את האישה והזמינו אמבולנס שפינה את הפקח לבית החולים. האישה שוחררה כעבור זמן קצר למעצר בית. "לא ישנתי כל הלילה. כאבים ברגליים ובגב. כל פעם שעצמתי עיניים ראיתי את הרכב בראש. לא הייתי נותן מעצר בית לאדם שניסה לרצוח 4 פעמים עובד ציבור. אם אני עובר לילה לבן בבית למה שהיא תישן טוב על כרית?".
לשאלה אם יחזור לעבודתו כפקח אמר ג'אן: "קשה לי לענות. אני מאוד אוהב את העבודה אבל אני לא יודע מה יהיה. אני מתרכז בלהחלים. אני אבא לשלוש בנות. לא נתקלתי באלימות. כולם מכירים אותי כפקח מקסים שלא מחפש צרות ולא סתם נטפל. פה אני לא יודע מה קרה ומה עבר לה בראש. מתחילה להיות אוזלת יד של המשטרה והפרקליטות באלימות מול עובדי ציבור. רופאים, שוטרים, חיילים, מכבי אש, כל גוף שבא לעבוד בשביל הציבור. זה מתחיל ברשתות החברתיות ונגמר בניסיון רצח של אדם".
אלי שבירו, ראש עיריית אריאל, אמר בתגובה למקרה: "תקיפת עובד ציבור בעת מילוי תפקידו היא עבירה פלילית . על פי הגדרת החוק, אדם המעליב עובד ציבור באמצעות תנועות, מילים או מעשים צפוי לחצי שנת מאסר בפועל. אנו בעיריית אריאל לא נעבור בשתיקה על פעולות אלימות כנגד מי מהעובדים ומנהלי העירייה ונפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת למנוע מקרים מעין אלה. אנו שבים וקוראים לכם תושבות ותושבים יקרים – לאלימות לא היה ולא יהיה מקום בעירנו. עיריית אריאל מלווה ותומכת בפקח שנפגע ונעשה הכל כדי לסייע לו בתקופת החלמתו ושולחים לו איחולי רפואה שלמה בשם ראש העיר וכל עובדי ומנהלי העירייה".