נהג חברת האוטובוסים מטרופולין עוכב אתמול (חמישי) על ידי מאבטחי התחנה המרכזית בבאר שבע, תוך שאחד מהם ריתק אותו לקרקע באמצעות הצמדת ברכו לצוואר הנהג. לטענת המאבטחים, הנהג ניסה להיכנס דרך שער יציאת רכבים, בניגוד לנהלי הביטחון ותקף את המאבטחים. לטענת הנהג, הוא יצא לעזור לפצועים בתאונה והמאבטחים מנעו ממנו להתקרב למקום האירוע. הנהג עוכב לחקירה ונשלח למעצר בית של חמישה ימים.
בסרטונים שונים נראים המאבטחים משכיבים את הנהג כשאחד מהם מרתק אותו לקרקע עם ברכו. לדברי יוסף, אחד הנהגים, אין זו הפעם הראשונה שהמאבטחים תוקפים נהגים. בעקבות המקרה, נהגי חברת מטרופולין בדרום השביתו את קווי החברה למשך שעתיים, במחאה על אירועי אלימות מצד מאבטחי התחנה המרכזית בבאר שבע, לטענתם.
מחברת מטרופולין נמסר כי "הנושא מצוי תחת חקירת משטרה ועל כן מטבע הדברים לא נוכל לפרט".
ארגון הנהגים מבית ההסתדרות הלאומית, המאגד נהגי אוטובוסים רבים בישראל, מסר כי "נהג אוטובוס, חובש במקצועו, יצא לתת עזרה לפצועים בתאונה והמאבטחים בתחנה לא נתנו לו להתקרב לאירוע. לאחר מכן הם תקפו אותו. שרת התחבורה מפקירה את נהגי ישראל, מסרבת לקדם את התוכניות לפתרון, כנראה היא חושבת שציוצים בטיקטוק יצילו חיים".
מחברת האבטחה G1 נמסר: ״באירוע אתמול אחר הצהריים ניסה אדם להיכנס דרך שער יציאת רכבים בניגוד לנהלי הביטחון, הוסבר לו כי לא ניתן להיכנס והוא הופנה לשער הכניסה, בהתאם להנחיות. לצערנו אותו אדם התלהם ותקף באלימות, ובאמצעות אבן את המאבטחים, ובסופו של דבר עוכב לחקירה על ידי משטרת ישראל״.