ארגון המורים מצטרף להשבתת הלימודים ביום שני בצהריים: יו"ר ארגון המורים רן ארז קרא היום (רביעי) לחברי הארגון להצטרף להפגנת מורי החינוך היסודי, ביום שני הקרוב, שתביא לביטול הלימודים באותו היום בשעות הצהריים.
במכתב לחברי הארגון כתב ארז כי למרות שההסכם הקיבוצי פג, משרדי החינוך והאוצר אינם מקיימים עמנו משא ומתן לקראת חתימה על הסכם שכר חדש. דבריו של ארז הגיעו אחרי ריאיון של שרת החינוך יפעת שאשא ביטון בו תקפה אותו.
שאשא-ביטון אמרה בריאיון בכאן רשת ב: "הגיע הזמן שמערכת החינוך תתקדם למאה ה-21 - ושגם רן ארז יתקדם לשם". עוד אמרה השרה לאסתי פרז בן עמי בתוכנית בחצי היום כי "התפיסה המיושנת שלו לא משקפת את מה שקורה בשטח".
האזינו לריאיון המלא בכאן רשת ב
"מה שעשינו ברפורמת הבגרויות - לא ביטלנו את הבגרות החיצונית, כפי שרן ארז נוהג לומר, אלא התאמנו אותה למאה ה-21. הבגרות שמערכת החינוך כפתה עד היום מיושנת - שינון והקאה של חומר", אמרה השרה. ביחס לבקשתה להוציא צווי מניעה לעיצומים עליהם הכריז אתמול יו"ר ארגון המורים, אמרה שאשא-ביטון כי הצעדים של ארז לא חוקיים כי הרקע שלהם הוא הרפורמה בבגרויות. "על הרקע הזה הוא לא יכול לשבות. לא רק שאנחנו לא פוגעים במורים - אנחנו מחזקים אותם", הסבירה.
ארגוני המורים מחריפים את הטון ומכריזים על עיצומים - מה עשוי להשתבש כבר השנה? וגם - השרה שאשא-ביטון במתקפה אישית על יו"ר ארגון המורים רן ארז. הדיווח של @lirankog ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/GZKZXmzHln
— כאן חדשות (@kann_news) May 24, 2022
אתמול הורתה שרת החינוך להגיש לבית המשפט צווי המניעה נגד העיצומים, שקובעים, בין היתר, שהמורים בבתי הספר העל יסודיים לא יקיימו כל פעילות לאחר סיום יום העבודה, שלא יינתנו ציונים ותעודות, ושהמורים לא ישתתפו במסיבות סיום ובטקסים ובפעילוית של משרד החינוך. יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, עומר שחר, הביע התנגדות למהלך של יו"ר ארגון המורים ומסר: "שוב רן ארז הופך אותנו לשבויים במאבק בין ארגון המורים למשרד החינוך".
"משלימים הכנסה בוולט": מי רוצה להיות מורה? | עוד יום
ארגון המורים הצטרף להסתדרות המורים, שהכריזה ב-15 במאי על סכסוך עבודה במערכת החינוך. זאת ברקע המשא ומתן לחתימת הסכם שכר חדש עם משרד האוצר. בתוך שבועיים מיום ההכרזה ההסתדרות תוכל להשבית את הלימודים בבתי הספר היסודיים וברוב חטיבות הביניים.
ארגוני המורים מנהלים מו"מ עם משרד האוצר על הסכם שכר חדש, שלא נחתם מאז 2019 - והפער הוא עצום. כל הפרטים על המחלוקת בין הצדדים בדיווח של @lielkyzer ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/M52adlz4cQ
— כאן חדשות (@kann_news) May 24, 2022
הרקע לשביתה הוא מחסור חמור בעובדי הוראה במערכת החינוך והדרישה של ארגוני המורים להעלות את שכרם. שר האוצר, אביגדור ליברמן, טען בשבוע שעבר כי יש להעלות את שכר המורים המתחילים והמצטיינים – לצד התאמת לוח החופשות של התלמידים והמורים למשק.