רצף הפיגועים הרצחני של החודשים האחרונים הותיר ארבע נשים צעירות ללא בני זוגן, עמם חלמו להקים משפחה ובית. שני ישר, בת זוגו של אמיר חורי שנפל בפיגוע בבני ברק ואריאל וינבלט, בת זוגו של תומר מורד שנרצח בפיגוע ברחוב דיזנגוף, הן שתיים מהן. בריאיון לגאולה אבן סער בהשבוע עם גאולה בכאן 11, הן סיפרו על האהבה שצמחה ונגדעה.
"הייתי מאוד חרדה לגבי המצב מהפיגוע הראשון", מספרת ויינבלט. היא מוסיפה כי תומר אמרה לה שהוא לא מאמין בלעצור את החיים בגלל המתיחות הביטחונית, "זה כאילו לתת להם לנצח", היא משחזרת את דבריו. שני מספרת גם היא כי אמיר לא פחד מהמצב: "הוא היה נורא להוט ואמר 'אני רוצה להיות שם, אני רוצה להיות בדבר כזה'. אמרתי לו 'אל תהיה גיבור, גיבורים יש רק בשמיים'. אז הוא אמר לי 'אבל זה התפקיד שלנו".
על הרגעים שבהם קיבלה את הבשורה הקשה מספרת אריאל בבכי: "התקשרתי לחבר שלו ושאלתי 'אומרים שהיה פיגוע בדיזנגוף, יש מצב שזה היה באילקה?' הוא אמר לי שכן". בהמשך אמרה: "אספו אותי לבית חולים, הרופא נכנס, אני לא ראיתי, עצמתי עיניים כל הזמן, ואז הוא אומר לי אני מצטער תומר נפטר. אז פשוט נשמטתי על הרצפה ממש".
שני מספרת על הרגעים בהם הבינה שאמיר כבר לא בין החיים: "בקצה המסדרון של המיון אני רואה את השוטרים עומדים, הם עטו עליי בבשורה. בלי לדבר, זו הייתה ההודעה. יצאתי החוצה לכניסה למיון ואיבדתי את זה, לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות לאמיר".