בגיל 22 ואחרי שגייסה לאחרונה 12 מיליון וחצי דולר לסטארט אפ החברתי שלה, מאי פיאמנטה על גג העולם. "כשאתה אומר את זה, זה עדיין מרגיש לי שזאת לא אני", אמרה השבוע פיאמנטה בריאיון לתוכנית "חדשות הערב" בכאן 11. "זה עדיין כל כך חדש".
היא נולדה בדימונה, בכורה משלושה ילדים. אמא מלונאית ואבא עובד במפעל. "אני באמת מאמינה שבסוף השורשים שלנו הם מי שאנחנו. בכל פעם כשנגמרים לי המצברים - לשם אני הולכת". כבר כשהייתה נערה בדרום, מאי הייתה חדורת מטרה ומצאה את דרכה לחוג רובוטיקה שהגיע לעיר. עם החוג גם באה רוח היזמות וההתנדבות.
"דימונה זה מקום מדהים. אין לי מילה רעה אחת להגיד על דימונה, חוץ מזה שעדיין חסרות המון הזדמנויות", היא מספרת. "אין מספיק הזדמנויות לילד או ילדה שרוצים לצמוח. זה מתחיל בזה שלרוב הילדים אין הורים עם תואר, הם לא רואים חשיבות ללמוד באקדמיה ואין מספיק מודלים לחיקוי שהיו במודיעין או עשו סטארט-אפים".
לפני פחות משנתיים, כשהייתה בת 20 בשלהי השירות הצבאי, הצליחה מאי לגייס מיליון דולר ולהקים את Vee. "כשאני התחלתי את Vee, אחרי שניהלתי התנדבויות עם החברות הכי גדולות בעולם, אמרתי לעצמי שזה לא הגיוני שזה קורה בכל מקום, אבל לא קורה בשום מקום. כי חברות ועמותות בעולם מדברות שפות שונות לחלוטין. ידעתי שאני רוצה לבנות מוצר וחברה שישלבו את זה ביחד, שיבנו פלטפורמה שתוכל להעצים אנשים לעשות טוב".
יותר מ-500 חברות ב-13 מדינות משלמות ל-Vee דמי מנוי כדי לחבר את העובדים שלהן להתנדבות בעמותות הנמצאות בפלטפורמה של החברה. מהקומה ה-46 הצופה אל תל אביב ואל הים, מאי מנהלת את 40 העובדים בחברה. "אני היום כבר לא העובדת הכי צעירה בחברה. כמו שיש מנכ"לים ומנכ"ליות בני 60 ו-70 שלא היו רוצים שיראו שהגיל שלהם הוא פקטור, אז ככה גם אני רואה את זה. אני חושבת שזה דווקא יתרון".
ב-22 שנותיה הספיקה מאי פיאמנטה להגשים את מה שרבים לא יספיקו בחיים שלמים. לכן את הכתבה הזאת מתבקש לסיים בשאלה - מה הלאה? "אחרי Vee, הסטארט-אפ הבא, והסטארט-אפ אחרי, ואולי שירות ציבורי. אני עדיין בתחילת דרכי, אבל הרף גבוה. אני רוצה להשאיר חותם, ויש עוד המון כדי להשאיר חותם - אבל כבר התחלתי".