הריאיון של מפכ"ל המשטרה לשעבר, רוני אלשיך, לקרן נויבך בכאן רשת ב הפך היום (שני) לסוער כשהשניים התייחסו לפרשת רוני ריטמן – מפקד להב 433 לשעבר שפרש בעקבות חשדות להטרדה מינית. נויבך טענה שאלשיך הגן על ריטמן מול הקצינה שהתלוננה נגדו, והוסיפה: "הקדשת את כל כוחותיך להרס חייה של רב פקד צ'". בתגובה אלשיך תקף: "מה שאת אומרת עכשיו זו עילה לתביעת דיבה כלפייך. אף מילה שאמרת לא נכונה".
"את מתווכחת על עובדות": למה המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך איים לתבוע את @kereneubach?#סדריום pic.twitter.com/BdeesfBxOZ
— כאן חדשות (@kann_news) March 14, 2022
אלשיך המשיך וטען: "בסופו של דבר התיק נסגר מול היועץ המשפטי לממשלה באמירה אחת שאין פה משהו פלילי, אם היה משהו משמעתי - זה היה מתיישן. צללתי לתוך הראיות כדי להבין במה מדובר ומסתבר שלטענות של צ' לא היו ראיות". המפכ"ל לשעבר ציין שהוא שלם עם התנהלותו בפרשה והוסיף: "לא הורסים קריירה של קצין בכיר על תלונה לא מאומתת וכשאין ראיות".
האזינו לריאיון המלא עם המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך בכאן רשת ב
עורכת "כלכליסט": הבדיקה שטחית • אלשיך: התחקיר - פלופ
אלשיך התייחס בריאיון גם לתחקיר "כלכליסט" בפרשת המשטרה ותוכנת הריגול וכינה אותו "הפלופ הגדול ביותר בעיתונות הישראלית". הוא אף שלח מסר ל"כלכליסט" ואמר: "תסגרו את רשימת המקורות. זה מעיד שהייתה לאנשים נגישות למשטרה, אבל שום נגישות לתכל'ס". עוד הוא הוסיף: "צוות מררי בדק את הפרסומים אחד לאחד והפריך את הכתבה מקצה לקצה. אם יש דברים אחרים – הכתובת שלהם היא המחלקה לחקירות שוטרים".
מוקדם יותר, עורכת "כלכליסט" גלית חמי תקפה את ועדת מררי, שבדקה את הטענות שעלו בתחקיר העיתון בפרשה. "אין כל ספק שלא נעשתה בדיקה מעמיקה, מדובר בדוח שטחי", טענה חמי בריאיון לאסף ליברמן וקלמן ליבסקינד בכאן רשת ב.
תחקיר NSO | קלמן: הוועדה טייחה?
— כאן חדשות (@kann_news) March 14, 2022
עורכת כלכליסט גלית חמי ל-#קלמןליברמן: "אין כל ספק שלא נעשתה בדיקה מעמיקה - מדובר בדוח שטחי"@KalmanLiebskind @asaf_lib pic.twitter.com/bB6Bp71UhP
לדברי חמי, המקורות שלהם ניסו ליצור קשר והעבירו מידע לוועדה, אך נתקלנו בחוסר היענות. "נהיה שיח של גרסה מול גרסה. למה בכלל הגענו למצב שיש ועדה שבודקת ממצאים שעלו בתחקיר, ושלא מנסה להגיע לחקר האמת?", תהתה עורכת "כלכליסט".
האזינו לריאיון עם עורכת "כלכליסט" בכאן רשת ב
מייד אחריה עלתה לשידור יו"ר הוועדה לביטחון הפנים, חברת הכנסת מירב בן ארי. בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן אמרה בן ארי כי לא רק שהיא לא השתכנעה כלל מטענותיה של חמי, אלא ש"אני חושבת שהעיתון לא מבין את הנזק העצום שנגרם מהפרסום".
תחקיר NSO | יו"ר הוועדה לביטחון הפנים, ח"כ מירב בן ארי, מגיבה ב-#קלמןליברמן לעורכת כלכליסט: "לא רק שלא השתכנעתי בכלל, אני חושבת שהעיתון לא מבין את הנזק העצום שנגרם מהפרסום"@KalmanLiebskind @asaf_lib pic.twitter.com/YxswqMtb0p
— כאן חדשות (@kann_news) March 14, 2022