בקיץ הקרוב תתקיים המכביה בנתניה. אלא שמבין כל החופים בעיר נבחר לאירוח האירוע דווקא זה שנחשב אוצר טבע נדיר, עם צבי ים, ודווקא בעונת הרבייה שלהם. כדי לאפשר את קיום המכבייה בשטח הזה, שכרה העירייה אקולוג חיצוני, תוך התעלמות מחוות דעת מתנגדת שכתבה האקולוגית העירונית.
בקיץ הקרוב יגיעו לישראל יהודים מכל רחבי העולם להשתתף במכביה, בעיר נתניה, על חוף הים. אך מבין כל חופי העיר המוסדרים והמתאימים לצרכי התחרות נבחר חוף בו לא קיימות תשתיות כלל, חוף פולג. לקראת האירוע מתוכננים להקים במקום דוכני מזון, מתקני ספורט, יציעים ועוד מתקנים שעלולים לפגוע באתר הטבע המיוחד.
דרור בוימל, מנהל תכנון בחברה להגנת הטבע מסביר שחוף פולג הנמצא בדרומה של העיר משמש כמסדרון אקולוגי, בו יכולים בעלי חיים לעבור בלי להיתקל בבני אדם: "אנחנו מדברים פה על בעלי חיים חוליים, על זוחלים, על חקרים, צבי ים. מדובר על מינים בסכנת הכחדה עולמית". צבי הים צפויים להיפגע באופן משמעותי משינוי האופי של החוף, כאשר המכבייה מתוכננת להתקיים בדיוק בעונת הרבייה שלהם. בוימל מסביר כי לא ניתן להזיז את אתר ההטלה של הצבות משום שהן חוזרות להטיל ביצים בחוף בו הן בעצמן בקעו.
העיר נתניה מחבקת את המכביה בשתי ידיים. התיירות הרבה שתזרום אל העיר ומיתוגה של העיר מחדש כעיר הספורט מועילים לעיר. במועצת העירייה לא דנו כלל על הרס אתר הטבע הנדיר הנמצא ליד העיר, בניהם גם הממונה על תיק הסביבה בעירייה שלא עסקה בבעיה הסביבתית בקיום המכביה בחוף פולג.
חבר המועצה היחיד שהצביע נגד קיום המכבייה הוא אהרון אורגד, המשנה לראש העיר, וגם הוא עשה זאת בשל הסכום הגובה שתצטרך העירייה לשלם לארגון המכביה: "מהרגע הראשון אמרתי שזה נראה לי דמיוני שהעיר תשלם 4.5 מיליון שקלים לגוף הזה שנקרא מכביה. למה אנחנו שמארחים אותם ונותנים להם את החוף בחינם צריכים לשלם על זה?"
כבר בשנת 2018 ביקשה העירייה לבנות על חוף פולג, כבר אז כתבה אקולוגית העירייה חוות דעת בו המליצה שלא לבנות על החוף: "המסדרון צריך לאפשר חציה בטוחה, ללא נוכחות אנושית או זיהום אורי בשעות הלילה". על מנת לעקוף את הבעיה אותה הציגה האקולוגית של העיירה, הביאה העירייה אקולוג חיצוני, שאישר את קיום המכביה בשטח המסדרון האקולוגי.
על מנת לזרז את תהליך אישורי הבנייה הארוך הפעילה עיריית נתניה סעיף חירום מיוחד, עליו יכולה לחתום רק שרת הפנים, איילת שקד. בעזרת טיעון של "צורך לאומי" פנתה פיינברג, המקורבת לשקד בבקשה שתחתום על הסעיף. מקרים נוספים בהם חתמו שרי הפנים על הסעיף הם הצבת מיגוניות בעוטף עזה ומיגון תחנות כוח לשעת חירום, מקרי חירום שלא ניתן להשוות לקיום אירוע ספורט לו חלופות רבות.
מעיריית נתניה נמסר: "אין קשר בין מתחם המכביה לבין המסדרון האקולוגי, והטענה על פגיעה מופרכת, שכן זה עדיין לא הוקם. אחרי האירוע יפורק המתחם. הבקשה אושרה על ידי המועצה הארצית ועל ידי שרת הפנים. לעניין האקולוגית – היא לא נתנה דעתה על המכביה, בשונה מהאקולוג שנתן דעתו על האירוע. הארגונים הירוקים פועלים אקטיבית להכשלת כל אירוע שיש בו הנאה מהחופים".
תגובת האקולוג, ניר מעוז: "חוות דעתי הייתה מקצועית ונעשתה בשיתוף רשות הטבע והגנים".