שכנות רעה: איך הפכה שייח ג'ראח למוקד העימות של ירושלים?

איך הפכה שייח ג'ראח למוקד העימות של ירושלים?
זה התחיל לפני שבוע בדיוק, אז הוצת ביתה של משפחה יהודית בשכונה אחרי סדרת התנכלויות. והפך לעימותים אלימים בין יהודים לערבים, כשבתווך נכנסו פירומנים כדי ללבות את האש עוד קצת. בילינו יום מתוח בין יהודים לערבים בשכונה הכי נפיצה במדינה
מחבר אורי לוי מחבר אורי לוי
Getting your Trinity Audio player ready...
אורי לוי בדרכים שייח ג'ראח
צילום: אורי לוי בדרכים שייח ג'ראח

שכונת שייח' ג'ארח חזרה לבעור בשבוע האחרון - החל מהצתת ביתו של תושב יהודי בשכונה ועד להקמת לשכתו הפרלמנטרית של ח"כ בן גביר שהגבירה את המתיחות באזור, לצד עימותים בלתי פוסקים בין התושבים היהודים והערבים בשכונה. 

"מצאו פה בקבוקי תבערה כבר כמה פעמים", מספר טל יושבייב, ששוכר דירה בשכונה יחד עם אשתו וילדיו, ושביתו הוצת השבוע. הוא בטוח, ששכניו הערבים ופעילי השמאל הם אלה שאשמים בהסלמה האחרונה: "מרגיש שהשתנה המצב מאז שהגיע השמאל הקיצוני לפה להתסיס את השטח. יש קריאות של חמאס בפייסבוק וברשתות החברתיות. אני באתי לפה לגור בשקט עם אשתי והילדים". 

מן העבר השני נמצאת משפחת סאלם, שביתה, שנמצא מעל הלשכה של בן גביר בשכונה, מיועד לפינוי. אבראהים, תושב השכונה, סיפר: "נתנו לנו צו פינוי מבית המשפט. אם אנחנו יוצאים מהבית שלנו עכשיו אנחנו נשארים ברחוב". גם פאטמה סאלם, מסרבת לפנות את הבית: "בשום אופן אני לא יוצאת, זה השטח שלי, אני מוציאה אותם מכאן". 

הסיפור של שייח' ג'ראח - עוד יום

ויש עוד דמות מפתח בסכסוך המתמשך - סגן ראש עיריית ירושלים אריה קינג, ששותף בחברת הניהול שמשכירה בתים בשכונה. "הרבה אנשים שומעים שמעון הצדיק, שמעון הצדיק. אנחנו לא בשמעון הצדיק, אנחנו בשכונה שנקראת נחלת שמעון, הוא מספר. "הבעלות פה היא של עשרות משפחות יהודיות. אין פה חתיכה אחת לא של יהודים". 

הפופולריים