דמיינו שאתם נכנסים למסעדה, מזמינים סלט, או פסטה ותוך חמש דקות מקבלים אותה לשולחן, מבלי שבן אנוש כלשהו הכין לכם את המנה. היזמים של הסטארט אפ הישראלי "קיטשן רובוטיקס" מתכננים שכך בדיוק זה יהיה - כבר מהשנה הנוכחית.
מפתח הרובוט אורי גורדין סיפר לכאן חדשות על ההיגיון הכלכלי מאחורי הפיתוח: "יש עכשיו מסעדות בארצות הברית שיכולות לספק אוכל רק ל-30% מהסועדים. קשה מאוד להשיג עובדים לעבודות האלה כי הן עבודות מאוד קשות שכל הזמן חוזרות על עצמן".
בהדגמה ששודרה במשחקי הכיס, תוכלו לראות את הרובוט מכין פסטה ברוטב שמנת ופטריות, פאד תאי וסלט קיסר - במקביל. לפי גורדין, יש במטבח של מסעדה ארבעה אנשים שעובדים על מנה - החל משף ההכנות, דרך המצלחת ועד לשוטף הכלים. גורדין טוען שהמכונה תאפשר רק לעובד אחד לעבוד במטבח - שיעשה את ההכנה ואת הצלחות.
"למסעדות מישלן זה לא יצליח", אמר גורדין. "אבל ל-80%-90% מהמסעדות זה נותן אפילו מנה יותר טוב משבן אנוש עושה - אין פה טעויות". ואיך הטעם? האמת, הופתענו לטובה. לא היינו מנחשים שרובוט הכין את הפאד תאי שטעמנו.