שר האוצר אביגדור ליברמן אמר היום (שני) בפתח ישיבת הסיעה של ישראל ביתנו: "לפי המודלים שהוצגו לנו, מאמצע חודש פברואר המשק יחזור לתפקוד מלא". ליברמן הוסיף שביומיים הקרובים צפויים להתקבל כמה צעדים שיקלו על העצמאים ושבשבוע הבא תושלם חקיקה שתעזור למגזר העסקי.
אחרי שהממשלה אישרה מימון של ארבעה ימי בידוד לעצמאים, היא צפויה לאשר השתתפות במימון ההוצאות בזמן ימי הבידוד. שר האוצר ליברמן ויו"ר ועדת עבודה ורווחה ח"כ אפרת רייטן, סיכמו על המהלך יחד עם שר החוץ יאיר לפיד. במסגרת ההסכמות, התעריף היומי שניתן עבור יום בידוד לעצמאי יעלה לסכום של 570 שקלים ביום – תוספת של 33% לסכום המקורי (430 שקלים). התוספת מוערכת בכ-50 מיליון שקלים.
בעלי עסקים נגד מדיניות הפיצויים של הממשלה: בנט מתעלם מהביקורת הציבורית, הממשלה מנותקת מהמצב של העסקים שנפגעו בגל התחלואה הנוכחי#חדשותהערב @DanaYarkechy pic.twitter.com/zHr4TyduWP
— כאן חדשות (@kann_news) January 11, 2022
משרד האוצר אישר לפני כשבועיים את מתווה הפיצוי לעצמאים עבור ימי בידוד, לפיו יקבלו העובדים פיצוי עבור שלושה ימי בידוד באופן רטרוקאטיבי - מחודש יולי האחרון. החל מחודש ינואר, הם יקבלו פיצוי עבור ארבעה ימי בידוד. שינוי יחול גם בקרב השכירים, שיקבלו מעתה פיצוי עבור היום הראשון של הבידוד, שעד כה היה על חשבונם.