משלוחי החמורים לעזה – וההתעללות האכזרית בדרך

משלוחי החמורים לעזה – וההתעללות האכזרית בדרך
בשנים האחרונות התפתחה באופן מפלצתי תעשיית עורות החמורים הסינית, שמגיעה עד לישראל. כדי להתמודד עם המחסור בעורות המבוקשים בסין, החלו לייבא אותם מאפריקה, בין השאר – ממצרים. לשם מגיעים חלק מהחמורים מישראל, דרך הרצועה, בתנאים לא פשוטים, כשלבסוף הם נשחטים באכזריות
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
עמרי חיים/ ההתעללות בחיות
צילום: עמרי חיים/ ההתעללות בחיות

בשנים האחרונות התפתחה באופן מפלצתי תעשיית עורות החמורים הסינית – שמגיעה עד לישראל. משאיות עמוסות בחמורים עוברות כדרך קבע במעבר כרם שלום, כשבעלי החיים כבולים וצפופים. מרגע שייכנסו לרצועה, החמורים יועברו לעבודות משא קשות, אך יש גם אפשרות גרועה יותר: הם יגיעו למצרים, שם יישחטו לצורך השימוש בבשרם ובעורותיהם, שיישלחו לסין לטובת תעשיית קוסמטיקה ענקית. 

צפו בכתבה המלאה של עומרי חיים בחדשות הערב

בשנים האחרונות סין מיצתה את היכולת לספק את הביקוש לעורות חמורים. כדי להתמודד עם המחסור, הסינים החלו לייבא עורות מאפריקה, ובין השאר ממצרים. עור של חמור נסחר כיום ממצרים לסין במחיר שנע בין 400 ל-700 דולר. כשהמשכורת הממוצעת במצרים עומדת על כ-500 דולר, אפשר בהחלט להבין למה העסק הזה משתלם כלכלית למצרי הממוצע, ובוודאי לאוכלוסייה הכפרית והענייה יותר במדינה.

שרון כהן, מייסדת ומנהלת עמותת "להתחיל מחדש" שמפעילה מקלט שיקומי לבעלי חיים באזור השרון, לא הייתה יכולה להישאר אדישה למקרה. היא פתחה במאבק להפסיק את המעברים של החמורים והצליחה להסיט חלק מזרם הסוסים והחמורים שהיו בדרכם לרצועה לחוות השיקום שלה. 

במשרד החקלאות, הגוף המפקח על בריאות בעלי החיים ועל מניעת עבירות בבעלי חיים, אומרים שאין בידיהם נתונים אמיתיים ועדויות על מעבר חמורים שמקורם בישראל לחיי סבל במצרים דרך רצועת עזה. מנהל השירותים הווטרינריים הפועל במשרד החקלאות, ד"ר תמיר גרשו, אמר לכאן חדשות: "אני רוצה להזכיר שהחוק הישראלי לא חל על רצועת עזה. לנו אין השפעה על מה שבעל החיים עובר שם".

למרות הטענה שאין עדויות למשלוחים האכזריים, סוחר חמורים בעזה אישר בשיחה עם כאן חדשות שקיים נתיב מעבר כזה. "יש סוחרים שמביאים את החמורים מישראל לעזה ושולחים אותם למצרים. זה מעשה נבלה, פשוט אסון לחלוטין", הוא סיפר. 

 

הפופולריים