השבוע האחרון הכניס את המדינה למצב שלא הכרנו מגלי התחלואה הקודמים - מספרי הנדבקים נוסקים, רבים בבידוד או לא יוצאים מהבית, אך אין כמעט הגבלות על המשק. עבור בתי העסק ועולם המסעדנות והפנאי, מדובר בסגר שקט - המקומות ריקים מבני אדם וסופגים הפסדים, אך עדיין נשארים פתוחים.
כדי לבחון את המצב, יצאנו לראות מה קורה ברצועת החוף שמתחילה בבת ים, ומסתיימת בתל אביב. הטיילת בבת ים, בדרך כלל מלאה בעוברים ושבים בצהרי היום, כמעט ללא תנועה. בקפה ג'ו שבדרך כלל מלא עד אפס מקום בשעה זו, כמעט ואין לקוחות. בעלי המקום, אבי אשכנזי, מודה שהמצב לא קל: "אנחנו מרגישים את זה בכיס שלנו, בימי העבודה, בקיצוצים של העובדים".
משם ממשיכים למסעדות הבולגריות של יפו - אלה שאין בהן כיסא פנוי לארוחת צהריים באמצע השבוע, אך כיום, מגיעים אליהן רק הלקוחות הקבועים. למרות הכול, בעלי העסקים והלקוחות שומרים על אופטימיות, ומתעסקים במה שחשוב - העלייה של קבוצת הכדורגל מכבי קביליו יפו לרבע גמר גביע המדינה. במסעדת שרה - מעטרים את הקירות פוסטרים ותמונות של הקבוצה, ושחקני עבר באים לשבת כדרך קבע.
"הבולגרים לא נדבקים, יש להם גנים מיוחדים", אומר אחד הלקוחות. גם ניסים פרנסיס ממסעדת שרה, שומר על חיוך למרות הזמנים הקשים: "עצם זה שאנחנו מגיעים זה דבר ענק, אנחנו אנשי עבודה. אני לא רוצה שאף אחד ייצא לחל"ת ושלא יקרה מה שקרה לנו לפני שנתיים". על היקף העבודה בימים אלה הוא מספר: "בשבוע האחרון יש לנו ירידה של 30%".
גם ברחוב יפת, עוד מוקד פופולרי ועמוס בדרך כלל, מתחילים להרגיש את הדלילות בתנועה. בינו גבסו, שמנהל את המוסד המוכר "ד"ר שקשוקה", מספר כי קשה להתמודד עם המצב הקיים וכי שחרר הרבה עובדים בזמן האחרון, והכניס במקום את ילדיו לעבודה: "אין אנשים, הרחוב מת".
גם בקרב מסעדות היוקרה מרגישים את הירידה בהכנסות. אוריה גנור ממסעדת מאנטה ריי, הממוקמת סמוך לחוף צ'ארלס קלור, הגובל בין יפו לתל אביב, מספר על ירידה חדה בהזמנות, ועלייה בביטולים: "יש ירידה של מעל ל-50%, רק היום ביטלו 17 שולחנות. המסעדה אמנם פועלת אבל בהפסד כספי". הפתרון, לטענתו - להחזיר את הסיוע הממשלתי בחל"ת לעובדים.