מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר אמרה היום (שלישי) בריאיון לכאן רשת ב כי "רוב הכיתות ללא תחלואה והגיל הרך כמעט ללא תחלואה", ולכן "ההצעות לסגור בתי ספר הן נקודתיות - במקום שיש תחלואה גבוהה". לדבריה אצל אילאיל שחר, "גם אם יש מיעוט ילדים בבית הספר, הלימודים יתקיימו. אסור לוותר על שמירת השגרה. אנחנו נערכים לתסריטים אחרים, אבל המטרה היא להישאר פתוחים ולמנוע פגיעות ארוכות טווח בילדים". היא קבעה: "כל זמן שהמשק לא סגור - בתי הספר פתוחים. יש מגפה נוספת של עלייה בדיכאון, הפרעות אכילה ואלימות. זו מגפה שתימשך כמה שנים. כל יום נוסף זה עולם ומלואו".
האזינו לריאיון עם מנכ"לית משרד החינוך בתוכנית "בחצי היום"
ההנחיות הסותרות של משרדי החינוך והבריאות: גננת מספרת - כך הטעיתי גן שלם
איך מתנהל גן ילדים שבו גננת אומתה לקורונה? הסיפור של הגננת סיגל, שהובא בתוכנית קלמן ליברמן בכאן רשת ב, מדגים איך רשויות שונות נותנות הנחיות שונות וגורמות לטרטור ההורים - שנדרשו באמצע יום לימודים לחזור לקחת את ילדיהם מהגן של סיגל, אחרי שהתברר שהילדים נדרשו לעוד יום בידוד.
האזינו לריאיון עם הגננת סיגל
סיגל סיפרה שאחרי שבשבוע שעבר קיבלה הודעה שנדבקה, הודיעה להורים שילדיהם צריכים להיכנס לבידוד, ולחזור לגן אחרי שתי בדיקות PCR. הילדים חזרו לגן ביום שישי. בראשון בבוקר, קצת אחרי שעה 08:00 כשהילדים הגיעו לגן, יצר קשר עם סיגל נציג ממשרד החינוך שאמר לסיגל שהיא הטעתה את התלמידים, ועליה לבקש מההורים לחזור לגן, לקחת את הילדים לביצוע בדיקת אנטיגן ולחזור רק למחרת. "אין הלימה בין המשל"ט לנציג משרד החינוך. אף אחד לא יודע בדיוק איך להנחות אותנו. לא פעם ולא פעמיים אני הטעיתי. יש כאוס מוחלט", סיפרה סיגל. היא הוסיפה שלפי ההנחיה האחרונה שקיבלה, אם יש מאומת בגן, מספיק לבצע בדיקת אנטיגן. ומה קורה אצל הילדים הגדולים יותר? בתוכנית סדר יום עם קרן נויבך סיפר מנהל אולפנת צביה באשקלון, ינון בן דוד, על האופן בו מתנהלים אצלו הלימודים - שילוב של למידה בכיתות והעברת השיעור בזום למבודדים ולחולים: "צריך לתת אוטונומיה למנהלים וככה לעבור את המגפה". האזינו לריאיון עם ינון בן דוד "הניסיון לתת פיתרון או הנחיות מהשלטון המרכזי צפוי לכישלון. כל בית ספר יש לו פיתרון אחר שיתאים לו", טען בן דוד בריאיון. הוא לא הסכים עם אחת הטענות שנשמעות נגד אופי פעילות זה, לפיה הדבר יגרור הגדלת פערים בשל אי שוויון במשאבים בין רשויות: "הפיתרון של למידה היברידית לא כל כך תלוי במשאבים". "אנחנו בארגון מנהיגים מנסים להסתכל על המעבר. יש לנו מחסור עצום בכוח אדם, מורים שאנחנו לא יכולים להשיג במקצועות נדרשים", הזהיר מנהל האולפנה. "אנחנו חוששים מאוד שהמחסור יחמיר ואחרי המגפה נמצא את עצמנו בשוקת שבורה". "צריך לתת אוטונומיה למנהלים"