ראש הממשלה נפתלי בנט ושרת החינוך יפעת שאשא-ביטון הגיעו יחד להחלטה כי אין הגיון במתווה הבידודים הנוכחי, האמור להסתיים היום (ראשון) בחצות. הם יבקשו מקבינט הקורונה לשנות את מתווה הרמזור, ולקבוע כי תלמידים ייכנסו לבידוד רק אם באו במגע עם מאומת לקורונה, בלי קשר לשיעור התחלואה ביישוב המגורים. שרת החינוך דורשת גם להאריך את מתווה "הכיתה הירוקה" לפחות ביישובים הירוקים והצהובים.
1,500 כיתות, ובהן כ-45 אלף תלמידים, יחלו ללמוד הבוקר מרחוק, על פי המתווה הנוכחי. מדובר בכיתות ז' עד י"ב בערים אדומות וכתומות שפחות מ-70% מתלמידיהן מחוסנים. נוסף על כך יש במערכת החינוך כ-60 אלף תלמידים ואנשי הוראה בבידוד בשל מגע עם מאומתים, וקרוב ל-8,000 מאומתים לקורונה.

במשרד החינוך פרסמו אמש את רשימת הערים בחלוקה למתווה הרמזור, לפיו ילמדו בשבוע הבא מרחוק.
רשימת היישובים המלאה:
רשויות אדומות:
מעלה אדומים, מבשרת ציון, ראשון לציון וקריית אונו
רובעים אדומים:
> ירושלים הר נוף ופסגת זאב
> ראשון לציון מזרח, צפון, ראשונים, רמז-כצנלסון, רמת אליהו ונווה ים
רשויות כתומות:
אורנית, אזור, גבעתיים, גבעת שמואל, דימונה, הוד השרון, חולון, חוף השרון, יבנה, כפר יאסיף, כבר סבא, מודיעין-מכבים-רעות, נס ציונה, סביון, קריית גת, רמת גן, רמת השרון, רעננה ותל אביב.
רובעים כתומים:
> אשדוד ט"ו, ט"ז ו-י"ז
> חיפה מערב ורמות הכרמל
> ירושלים בית הכרם ורמת מוצא, בקעה, תלפיות, ארנונה, מקור חיים וגבעת חנניה, גבעות שאול, גבעת מרדכי וקריית משה, גוננים, גילה, גינות העיר, חומת שמואל, קריית מנחם וגבעת משואה, רוממה
> נתניה מזרח העיר
> פתח תקווה 2 ו-9
> ראשון לציון מערב, מרכז וקריות
> תל אביב - יפו רובע 1 מזרח, 2 מזרח, 2 מערב, 3 דרום, 3 צפון, 5, 7 מערב ו-9 צפון
הרף של מערכת הבריאות לסגר – 1,500 מאושפזים | קטי דור
נערכים ל-20 אלף מאומתים | בכירי מערכת הבריאות מעריכים: כאשר נגיע ל-1,200 עד 1,500 חולים קשים באשפוז, ניאלץ לדרוש להטיל סגר מוחלט. במערכת הבריאות מעריכים כי עקב ההדבקה הגבוהה בזן האומיקרון, מספר כזה של חולים קשה צפוי בעוד כארבעה שבועות@kettydor #חדשותהשבת pic.twitter.com/3tFCNbCHOU
— כאן חדשות (@kann_news) January 1, 2022
בתוך כך, יושב ראש מרכז השלטון המקומי חיים ביבס אמר אמש כי מערכת החינוך חייבת להישאר פתוחה ומתפקדת. במכתב שהעביר לראש הממשלה בנט, כתב ביבס כי יש לנהל את מערכת החינוך בלי קשר לרמזור, אלא בהקשר לתחלואה: "בכיתה שנחשפה לחולה, מי שלא מחוסן ייבדק בקהילה וישהה בבידוד עד לקבלת תוצאה. המחוסנים ייבדקו בבית הספר וימשיכו ללמוד כרגיל. כך יהיה אפשר לאפשר שגרת לימודים, להפחית את העומס בתחנות הבדיקה, ולאפשר להורים להמשיך לעבוד מבלי לחפש תחנות בדיקה, ולעמוד יום יום בתורים".