"הפעיל נשק להציל אחרים": המאבטח במועדון בחיפה שירה לעבר החשודים שוחרר למעצר בית

הירי במועדון בחיפה: המאבטח שוחרר למעצר בית
שני חשודים ירו לעבר מועדון בחיפה, אחד מהם נפצע אנוש מאש שפתח המאבטח שנעצר. נבדק חשד כי הרקע לאירוע הוא אי הכנסתם למועדון של שני הצעירים - שחזרו למקום עם נשק וירו לעברו
מחבר חן ביאר מחבר חן ביאר
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: משטרת ישראל
צילום: צילום: משטרת ישראל

(עדכון 01.01.21 | הירי במועדון בחיפה: תושב עכו נעצר בנתב"ג בחשד למעורבות באירוע - כשניסה להימלט מהארץ

שני חשודים ירו הלילה (שישי) לעבר מועדון "אדיסון" בחיפה, אחד מהם נפצע אנוש מאש שהשיב מאבטח המועדון. הפצוע פונה לבית החולים רמב"ם בעיר כשהוא מורדם ומונשם. המאבטח נעצר. בית משפט השלום בחיפה שיחרר אותו בערבות למעצר בית בן יומיים. השופט משה גינות אמר בהחלטתו: "החשוד אומנם הפעיל את נשקו אך עשה זאת כדי להציל אחרים".

נבדקת אפשרות שהרקע לאירוע הוא אי הכנסתם למועדון של שני הצעירים - שחזרו למקום עם נשק וירו לעברו. הצעיר הנוסף טרם אותר. אחיו של המאבטח: "אנחנו מצטערים על הפגיעה בצעיר ומתפללים להחלמתו. אחי ביצע את תפקידו כמאבטח וביקש להגן על חיי המבלים. כמובן שלא הייתה לו כוונה לפגוע בצורה קשה באותו הצעיר. בדרך כלל הוא עובד איתי בחברה ופעם פעמיים בשבוע עובד בחברת אבטחה ומסתובב בין האתרים המאובטחים על ידי אותה חברה. צר לו ולנו על מה שקרה".

עורך דינו של המאבטח שנעצר רונן חליוה מסר: "המאבטח עובד בחברת אבטחה מוכרת ואיכותית. אני רוצה להאמין שגם פיקוד המשטרה יבין במהרה שהוא פעל בדיוק לפי הנהלים, בהתאם לחוק, כפי שמצפים ממנו, במהירות, במקצועיות, עת חש סכנה ממשית לחייו ולשלומם של הצעירים במקום ופעל בתגובה לירי כלפיי המקום ומתוך הגנה עצמית. זהו בדיוק תפקידו של המאבטח אשר נשא נשק ברישיון".

"ראינו צעיר בשנות ה-20 לחייו שוכב על הכביש מחוסר הכרה, הוא סבל מפציעה חודרת", סיפרו פרמדיק וחובש מד"א, איימן ארנאוט ואיתי מזור. "הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל הרדמה והנשמה ופינינו אותו לבית החולים תוך המשך טיפול, כשמצבו קשה ולא יציב". המשטרה מסרה כי "הרקע והנסיבות בבדיקה".

הפופולריים