41% מהתגובות ברשת לכתבות על נוער להט"ב - פוגעניות

41% מהתגובות ברשת על נוער להט"ב - פוגעניות
נתונים חדשים שפורסמו בכאן רשת ב, ומגיעים בפעם הראשונה מגורם ממשלתי, מצביעים על שיח פוגעני ומטריד מאוד כלפי בני נוער בקהילה הגאה | המספרים המלאים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
דגל הקהילה הגאה, להט"ב, גאווה
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

זה ממש לא חדש שהעולם הווירטואלי, המקוון, הוא מקור לפגיעה בבני נוער – ובין בני נוער. כשזה מגיע לקהילה הגאה לא מעט מהשיח הפוגעני מגיע אף הוא – דרך הרשת. נתונים חדשים שפורסמו היום (רביעי) בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב, ומגיעים בפעם הראשונה מגורם ממשלתי, מצביעים על שיח פוגעני ומטריד מאוד כלפי בני נוער בקהילה הגאה.

המחקר של המטה הלאומי 105 של המשטרה והמשרד לביטחון הפנים בחן במהלך שנה שלמה שיח פוגעני נגד בני נוער להט"בים. הוא מצא שב-41% מהתגובות לכתבות שעוסקות בנוער להט"ב, נרשם שיח פוגעני. כמו כן, ב-30% מהמקרים שאותרו בנוגע לשיח על בני נוער גאים ברשתות החברתיות נרשם שיח פוגעני וב-29% מהמקרים בפורומים.

המחקר של המשרד, בשיתוף חברת באזילה, בחר להתמקד ולבצע ניתוח עומק בזירת הפורומים משום ששם הבינו שיוכלו לאתר באופן ודאי שיח פוגעני שמתקיים בין בני נוער. 115 שיחות בפורומים שונים שכללו שיח פוגעני שכוון או הונע על ידי בני נוער בני 12 עד 18 נבחנו במסגרת המחקר בתוך פורומים ציבוריים וגלויים. הנתונים מצאו כי 41% מהשיח בין בני הנוער כולל ביטויי גנאי ואלימות מילולית של ממש. 23% מהשיח היה קשור לחוסר קבלה של נערים הומואים דתיים, שהופנו על ידי משתתפים אחרים בפורום לטיפולי המרה ובאופן כללי לאי קבלה והכלה.

כלל הנתונים הללו מתפרסמים לקראת יום עיון מקוון שעוסק במקומה של הרשת בחיי בני ובנות נוער מקהילת הלהט"ב שהמטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת יקיים מחר.

זינוק של פי חמישה במספר הפניות לקווי הסיוע מצד בני נוער

נתונים של עמותת ער"ן שהוצגו אתמול בכנסת בוועדת החינוך שעסקה באלימות ברשת מצביעים על זינוק של פי חמישה במספר הפניות לקווי הסיוע שלה מצד בני נוער המדווחים על מצוקה נפשית עקב אלימות/בריונות שחוו ברשתות החברתיות. בעמותה אומרים כי לאחר כמעט שנתיים של חיים תחת איום הקורונה, אשר שמט את הקרקע תחת רגליהם והביא לטלטלה בשגרת חייהם – מעבר ללימודים בזום, בידודים רבים, משברים משפחתיים ועוד שורה התמודדויות מורכבות וביניהן כאמור, אלימות ובריונות ברשתות החברתיות. על כן זוהי קבוצת סיכון שיש לשים עליה דגש.

ד"ר שירי דניאלס, מנהלת מקצועית ארצית בעמותת ער"ן: באלימות ברשתות החברתיות חשוב לזכור שמעורבים שלוש אוכלוסיות: נפגעים, פוגעים ועומדים מהצד. שלושת האוכלוסיות זקוקות לעזרה. גם הפוגעים פעמים רבות נפגעו בעצמם וזקוקים לעזרה והכוונה ולא רק לאכיפה. אותי מאוד מדאיגים כל אותם ילדים שצופים בשיח האלים וחיים בפחד וחרדה שמחר זה יגיע אליהם. החרדה הזו מונעת מהם פעמים רבות לעמוד לצד הנפגעים ולפנות ולשתף מבוגרים בסביבתם. מענה אנונימי וזמין נותן להם כלים, מידע ועזרה נפשית ראשונה".

הפופולריים