תחביב ישן נושן צובר פופולריות בקרב ערביי ישראל: גידול יונים. תחרות שהתקיימה לאחרונה בקיבוץ עין החורש בעמק חפר איפשר לנו להציץ לבעלי הכנף המטופחים ויוצאי הדופן שגדלים בשובכים ברחבי הארץ, ובעיקר למגדליהם - רובם גברים ערבים.
צפו בכתבה
"הם בעצם אבני היסוד היום, גם של התערוכה הזאת", אמר לכאן חדשות אברהם ברנע, מייסד מועדון מטפחי היונים הישראלי. "אי אפשר להסביר למה אנחנו אוהבים את זה. וזה בגנטיקה", סיפר מוחמד מיעארי משייח' דנון. מיעארי הציג לראווה את היונה "הבוכרית" - שמתהדרת בנוצות שמסתירות את העיניים והמקור שלה. זווית נוספת לאהבה ליונים מספק הסופר יליד עיראק אלי עמיר, מחבר "מפריח היונים". בריאיון לכתבה הוא סיפר:"הם לא רק אהבו להפריח יונים, אלא מכרו בשר יונים. שבשר יונים היה יקר ונאכל על ידי האנשים העשירים ביותר". בין חובבי בשר היונים - הזמר האגדי עבדול ואהב, שהאמין שבשר היונה שומר על הקול שלו. אז האם מטפח היונים גם אוכל אותן? "אתה מסתכל על יונה ואומר - דחילק, זו יונה שהיא כל כך יפה, שאני אביא אותה לצלחת?" סיפר מגדל היונים מוניר מחאג'נה מאום אל פחם. אולם מחאג'נה הודה, גם הוא אוכל יונים, אבל לא כאלה שהוא גידל בעצמו.