משלחת של 34 מנהלי תיכונים ואנשי חינוך מישראל נחתה ברואנדה ביום חמישי שעבר בבוקר, וביום שישי פתאום מצאו את עצמם בלב אפריקה האדומה כולה, הגם שרואנדה ספציפית היא מדינה ירוקה עם מספר מאומתים נמוך למדי. סיפורם הובא היום (שלישי) בתוכנית עצם העניין עם קלמן ליבסקינד בכאן 11.
צפו בריאיון מתוך עצם העניין
למה כל יבשת אפריקה אדומה בגלל וריאנט שהתגלה במדינה אחת? ראש משלחת של עשרות מנהלי בתי ספר שבאו להשתלמות ברואנדה: "שר החינוך המקומי שאל למה ישראל הכריזה עליהם 'מדינה אדומה', והיינו נבוכים. לא ידענו מה לענות לו. רואנדה מדינה ירוקה שמטפלת היטב בקורונה"@KalmanLiebskind #עצם_העניין pic.twitter.com/BA4B30dUwc
— כאן חדשות (@kann_news) November 30, 2021
מדובר בחניכי תוכנית אבני דר"ך של מכון חינוך דרך כפר, שנסעו לסיור לימודי בכפר הנוער "אגהוזו שלום", שהוקם לפני עשור וקצת, על ידי קבוצה משולבת של ישראלים, יהודים-אמריקנים ורואנדים, ליתומי רצח העם ברואנדה, על בסיס המודל של כפר הנוער הישראלי. בקבוצה מנהלות ומנהלים כמעט מכל המגזרים - חילונים, דתיים וערבים.
משתתפי המשלחת מספרים כי רואנדה קפדנית מאוד בנושאי קורונה - אף יותר מישראל. "בעוד בארץ בקושי מסתכלים לך על התו הירוק, אם בכלל - פה יש השוואות דקדקניות בין תעודות מתחסן ומספרי דרכונים; עוכבו איזה חצי יום בהתחלה בטרם הורשו בכלל להתחיל בפעילות, עד שכולם נבדקו והיה ברור שכולם בריאים ועוד", סיפר אחד מחברי המשלחת.
מלבד אי הנוחות למשתתפי המשלחת, הבידוד בן השבוע שאותו הם צפויים לעבור עלול ליצור קשיים בבתי הספר בהם הם עובדים. אתמול דווח בחדשות הערב בכאן 11 כי בהסתדרות המורים פועלים מול משרד החינוך על מנת לפטור מורים שנסעו לחופשות חנוכה מבעוד מועד מבידוד עם חזרתם לארץ.