מחאת אהוביה סנדק: 14 עצורים בהפגנת ימין בירושלים

14 עצורים בעימותים לאחר הפגנת ימין בירושלים
כמה מאות פעילי ימין מפגינים מתחת לגשר המיתרים בבירה ומתעמתים עם שוטרים שמנסים לפנותם מהכביש. רימון הלם ואבנים הושלכו לעבר כוחות המשטרה. מפגינה תועדה עולה על מכת"זית. בתיעוד אחר נראה שוטר מכה מפגין באמצעות אלה. ח"כ סמוטריץ': שוטרים אלימים לכלא
מחבר כרמל דנגור מחבר כרמל דנגור
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגיני ימין
צילום: צילום: TPS

כמה מאות פעילי ימין הפגינו הערב (חמישי) בגשר המיתרים בירושלים, בדרישה להעמיד לדין השוטרים שערכו את המרדף שבו נהרג אהוביה סנדק בחודש דצמבר האחרון. המפגינים חסמו את הכביש ופונו על ידי שוטרים.

אחד המפגינים, אזרח נושא נשק, הוכה באלה על ידי שוטר שניסה להניסו מהכביש. 14 מפגינים נעצרו עד כה, בהם חשוד בהשלכת רימון הלם וכן חשודים ביידוי אבנים לעבר כוח המשטרה. בתיעוד מהמקום נראית אחת המפגינות יושבת על מכתז"ית, לקול שריקות המפגינים. 

בתיעודים אחרים מהמקום נראה שוטר משתמש בטייזר על אחד המפגינים, ובמקרה אחר מכת"ז התיזה סילון מים על חבורת נערות שישבה על הכביש - ופגש ישירות באחת מהן.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' הגיב לתיעוד הכאת המפגין באלה: "השוטרים האלימים האלה צריכים לפשוט את המדים וללכת לכלא מיד. האלימות המשטרתית מאז שהשימוש באלות הותר כדבר שבשגרה היא בלתי מתקבלת על הדעת. כך גם האפליה באופן הטיפול המשטרתי בחסימות כבישים ורכבות של הנכים לטיפול במחאות אחרות. דמוקרטיה וחופש ביטוי לא יכולים להיות עניין סלקטיבי".

הפופולריים