בשל עיכוב במשרד החינוך: מאות תלמידים מהפריפריה לא לומדים מתמטיקה ופיזיקה ברמת חמש יחידות. כמו בשנה שעברה, גם השנה מתעכב משרד החינוך בהפעלת התיכון הווירטואלי, שבמשך תשע שנים הפעילה אותו חברת מטח, אך בסוף חודש אוגוסט השנה הוכרז על זוכה חדש במרכז - חברת אל-נט. אבל עם חברת אל-נט טרם נכתב חוזה, מורים עוד לא גויסו וגם תוכנית הלימודים עוד לא התגבשה, מה שגרם ליותר מ- 700 תלמידים בתוכנית להישאר ללא מענה.
תוכנית התיכון הווירטאלי היא לימודי מתמטיקה, פיזיקה וכימיה ברמה של חמש יחידות לתלמידים בפריפריה שבבית ספרם אין מגמה מוגברת. וכך במקום שישארו ללא מענה, התלמידים מקבלים שיעורים מקוונים במקצועות האלה כולל חניכות עם סטדנטים. אבל השנה, אמצע חודש אוקטובר ועדיין לא החלה לפעול התוכנית, למרות שיצא מכרז חדש - טרם נחתם הסכם התקשרות עם החברה החדשה.
יהלי אלון-גובי, תלמיד י"א בתיכון אורנים בקריית טבעון, אמר לכאן חדשות: "זה היה ממש טוב בשנה שעברה. ממש אהבתי את המורה. אמרו לי שחברה חדשה זכתה והם צריכים לקבל אישור ממשרד החינוך. בינתיים לא התחלנו ללמוד ואני לא עושה כולם. אומרים שהם עובדים על זה, אבל לא אומרים לנו מתי בדיוק זה יתחיל. אמרנו לנו לפני חודש שזה יתחל בקרוב וזה לא קורה.
"בבתי הספר שלי זה אני ועוד תלמיד אחד כי אין לנו פיזיקה ברמה חמש יחדות. אני מאוד רציתי ללמוד פיזיקה. זה היה מאוד מעניין ואני מאוד רוצה שזה יתחיל. אני מפחד שזה יתחיל עוד חודשיים ויהיה לחץ בגלל הבגרויות".
אור רון, תלמידית כיתה י"א באולפנת צביה בבת ים, סיפרה לכאן חדשות: "אני מרגישה שנדפקנו, יש לנו הרבה חומר להספיק, פיזיקה נחשבת לחומר מאוד קשה. פתאום הודיעו לנו מתחילת השנה שהתיכון הווירטואלי נסגר ולא אמרו לנו מתי".
מלבד התלמידים, גם המורים שהועסקו בבית הספר הווירטואלי נמצאים באפלה. "היה לנו מפגש אחד עם המנכ"ל של אל- נט שאמר שהוא יקלוט אותנו לעבודה. אבל לא ברור מתי זה יקרה. כל הזמן מבטיחים לנו שזה יקרה ממש עוד כמה ימים ובינתיים כלום", סיפר אחד המורים שעבד תחת חברת מטח בתיכון הווירטאלי.
"גם אם ייחתם הסכם בקרוב, ייקח זמן עד שנתחיל ללמד. בגלל שזו חברה חדשה אין בכלל מערכי שיעור ואין אפילו מנהל לתיכון הווירטואלי". הוסיף אותו מורה. "אני מבואס ממש כי תלמידים בכיתה י' לא יבחרו ללמוד פיזיקה מוגבר כשעתיד התוכנית לא ממש ברור".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד נערך להפעיל את מסגרת התיכון הווירטואלי בקרוב מאוד". מחברת אלנט נמסר: "אנו מוכנים וערוכים להפעיל את התיכון ברגע שיגע אישור ההפעלה ממשרד החינוך".