ועדת החקירה לאסון מירון: יועץ הבטיחות שנשכר להכין חוות דעת לאתר מירון, רמי שמש, אמר היום (ראשון) שאירועים דתיים בארץ לא עומדים בתקני בטיחות, משום שאין די פתחי מילוט. לדבריו, באירוע בכותל שבו 30 אלף בני אדם צריך שיהיו 31 פתחי מילוט. הוא ציין שבמירון יש רק 10% ממספר פתחי המילוט הנדרשים.
מי שולט בהר? האזינו לעוד יום
שמש הוסיף שדרושה חצי שנה כדי להביא את האתר לכשירות. עם זאת, לדבריו, גם כשייפתח הוא לא מתאים להילולה משום שהאתר יכול להכיל עד 15 אלף בני אדם. בעוד כשבועיים הוא צפוי להשלים את חוות דעתו שתכלול גם המלצות. לדבריו אזור החניונים יכול להיות תחליף להדלקות.
מי שעוד העיד היום הוא מהנדס הקונסטרוקציה של האירוע במירון, עלי שואהנה, שהסביר כי שבמרפסת הכהנים בהר מותר שיהיה משקל של עד 800 קילוגרם למטר רבוע. חבר הוועדה שלמה ינאי הקשה על שואהנה, אמר כי יועצי בטיחות אחרים המליצו על הרבה פחות מכך ושאל אם מטעם האירוע רצו את המלצתו ולא של מומחה אחר משום שהוא פחות קפדן. על כך ענה שואהנה: "אני הייתי זמין".
ביום חמישי יושבת ראש ועדת החקירה, נשיאת העליון בדימוס מרים נאור, מתחה ביקורת על ראובן בן גל, שהכין את תוכנית האבטחה האזרחית להילולת רבי שמעון בר-יוחאי. בן-גל עבר לפני כשלוש שנים אירוע מוחי, אך המשיך לשמש מנהל הבטיחות בהתנדבות. בשל מצבו לא היה בהר בעת האירוע שבו נהרגו עשרות בני אדם ומינה ממלא מקום. נאור הקשתה על בן גל ושאלה אם היה מקום לוותר על תפקידו והוא השיב שביקשו ממנו להישאר בתפקיד בשל ניסיונו. נאור הגיבה על הדברים ואמרה: "אתה המנהל, אבל הלכת לישון".
בדיון היום העידו גם ניצולים מהאסון. אליהו הומינר, תלמיד ישיבה, סיפר כי נשכב על אחרים ואחרים נשכבו עליו: "לאט לאט הרגשתי את הלחץ עליי גובר. הקאתי, הרגשתי שזה הסוף. חלק צעקו 'שמע ישראל', חלק הפסיקו לדבר באמצע".