כתב אישום הוגש היום (ראשון) נגד אסלאם טאהא, בן 38, ועלי עיסא בן 33, מכפר קאסם, ונגד חמאדה עאסי, בן 24, מכפר ברא, על תקיפת השוטרים ופציעתם בכפר קאסם בתחילת החודש. בנוסף, הם הואשמו באיומים.
שני שוטרים ומתנדב נפצעו בפעילות של המשטרה בלילה שבין חמישי לשישי בכפר קאסם. שני חשודים נעצרו לאחר שבמקום התפתח עימות בו תקפו עשרות מעורבים את השוטרים. המשטרה פתחה בחקירה וצפויים מעצרים נוספים | תיעוד האירוע@ittaishick (צילום: חדשות בזמן) pic.twitter.com/Fp5xJM8HGV
— כאן חדשות (@kann_news) October 2, 2021
לפי כתב האישום, טאהא מתנדב בארגון "השמירה" שפועל להשליט סדר בעיר. חברי הארגון, ובהם טאהא, לכדו את עאסי, שהיכה אנשים ופגע ברכוש, הכניסו אותו לרכב ונסעו למבנה העירייה. שוטרים שהגיעו לעירייה ביקשו לראות את עיסא. טאהא חסם את דרך השוטרים וטען שהתערבותם תיצור בלאגן. תושבים החלו להתגודד סביב השוטרים, לצעוק לעברם ולגדף אותם, עד שאחד השוטרים נאלץ לשלוף לעבר טאהא מכשיר שוקר.
עימות פרץ בין טאהא, ששמר על הדלת מבחוץ, לשוטרים שבמקום. שוטר הצמיד את השוקר לגופו של טאהא - שהגיב באגרופים לפניו של השוטר. בחסות המהומה, עאסי הצליח לצאת מהמבנה, התנפל על שוטר, חנק אותו מאחור והכה קצין משטרה אחר. בתחנת המשטרה הוא המשיך להשתולל, נגח בראשו בדלת התא ופצע את עצמו. כשפונה לבית החולים, הוא ניסה לתקוף שוטר שליווה אותו.

שוטר שנפצע בתקיפה (צילום: דוברות המשטרה)
בדיון הארכת מעצרם בבית המשפט אמר נציג הפרקליטות כי "מדובר באנשים אלימים, שמורא החוק אינו חל עליהם, והם פועלים באופן גלוי נגד השוטרים ועושים כל שביכולתם למנוע את עבודתם כחוק". לדבריו, "שורש האירוע החמור נעוץ בהנחות יסוד שגויות שמבוססות על תפיסות עולם שסותרות את ריבונות המדינה, לפיהן ארגון 'השמירה' מוסמך לטפל באירועי סדר ואלימות בכפר קאסם במקום משטרת ישראל".
על טאהא אמר נציג הפרקליטות: "תגובתו האלימה, הברוטלית ויוצאת הדופן בעוצמתה כלפי השוטר מעידה כאלף עדים על אופיו האלים והמסוכן, ועל כך שאינו מורתע מרשויות אכיפת החוק ומהדין". עיסא, לדבריו, "ליבה את הלהבות וניסה לעזור לטאהא במניעת כניסת השוטרים למבנה, קילל ותקף אותם".