האלימות בחברה הערבית: עאסם סלטי, בן 28, נהרג לפנות בוקר (ראשון) מפגיעת קליע תועה בעת ששהה בביתו בעילוט. הרקע לירי הוא סכסוך בין משפחות הגרות בכפר, שכלל יידויי אבנים וירי הלילה. הוא פונה לבית החולים האנגלי בנצרת ושם נקבע מותו.
כוחות משטרה פעלו הלילה בכפר הסמוך לנצרת ואף עצרו חמישה חשודים במעורבות בירי. השוטרים אספו ממצאים מביתו של סלטי. מדובר במקרה המוות ה-102 מתחילת השנה של ערבי ישראלי בנסיבות של אלימות ופשיעה.
בן דודו של עאסם, ד"ר עלאא סלטי, אמר הבוקר בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב: "בכל כמה ימים יש ירי, זה בכל מקום. עאסם היה הקורבן ה-102 השנה, מחר מחכים ל-103 ומחרתיים ל-104 וזה ממשיך ולא נגמר". עוד הוא סיפר על בן דודו: "הוא התחתן רק לפני ארבעה חודשים. אתמול הוא ישב בחצר הבית של ההורים של אשתו. היה סכסוך בכפר בין שתי משפחות אחרות והוא קיבל כדור תועה".
האזינו לריאיון המלא עם ד"ר עלאא סלטי בכאן רשת ב
ביום חמישי נורה למוות בביתו נאיל מוסטפא, בן 42 מעספיא. על פי גורמי הרפואה, מותו של מוסטפא נקבע במקום. ההרוג מוכר למשטרה, ואף נפצע לפני כחצי שנה מפיצוץ מטען חבלה. לפי החשד, הרקע לירי הוא סכסוך בין עבריינים.