בשנת הקורונה: עלייה של 3.7% בשיעור הזכאות לבגרות

בשנת הקורונה: עלייה בשיעור הזכאות לבגרות
שיעור הזכאות לבגרות בקרב תלמידי י”ב בתש"ף עלה ל-73.4% • שיעור הבנות הזכאיות לבגרות גבוה מהבנים, 63.77% עומדים בדרישות הסף לכניסה לאוניברסיטאות • הדוח המלא
מחבר אוריה אלקיים מחבר אוריה אלקיים
Getting your Trinity Audio player ready...
כיתה, בחינה, בגרות מתמטיקה 8.7.20
צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

משרד החינוך פרסם הערב (שני) את התמונה החינוכית הארצית לחטיבה העליונה לשנת הלימודים תש"ף (2020). על פי הממצאים, עלה שיעור הזכאות לתעודת בגרות בקרב תלמידי כיתות י”ב בשנת הלימודים תש"ף ב-3.7% ביחס לשנה הקודמת, והוא עמד על 73.4%. בנוסף, 63.77% מכלל הזכאים לבגרות, שהם 74,707 תלמידים, עמדו בדרישות הסף לכניסה לאוניברסיטאות.

בחלוקת לפי מגזרים, מוביל המגזר הדרוזי עם 89.2% זכאים לבגרות ואחריו תלמיד מגזר היהודי עם 75.8% זכאים לבגרות. בחברה הערבית (ללא מזרח ירושלים) 69.4% זכאים לבגרות ובחברה הבדואית בנגב 58.1% זכאים לבגרות.

בתוך כך, מפילוח הנתונים לפי מוסדות לימוד בפיקוח, בחינוך הממלכתי-דתי 85.9% זכאים לבגרות, בחינוך הממלכתי 83.9% זכאים לבגרות ובפיקוח החרדי 24% זכאים לבגרות. עוד פורסם בדו"ח כי בחלוקה לפי מגדר, 75% בקרב הבנות זכאיות לבגרות, לעומת 71.6% בקרב הבנים.

עוד פורסם בדוח כי מכלל הזכאים לבגרות, קיבלו 10.85 מהזכאים תעודת בגרות בהצטיינות. ממוצע תעודות הבגרות של תלמידים אלה היה גבוה מ-90, והתלמידים למדו לפחות 4 יחידות לימוד במתמטיקה ו-5 יחידות לימוד באנגלית.

שיעור ההתמדה בשנת הלימודים תש"ף עמד על 80.2% ואילו שיעור הנשירה על 0.6%. נתון הנשירה מתייחס גם לתקופת הקורונה, בה חלק מהשנה נעשה באמצעות הלמידה מרחוק. בתוך כך, ובשל הנסיבות החריגות של מגפת קורונה, דיווח המנהלים אודות הגעת התלמידים אל המוסד החינוכי היה חלקי. במשרד הבריאות ציינו כי בשל אותן נסיבות לא חלה חובת דיווח.

במשרד הבריאות הדגישו כי המחצית השנייה של שנת הלימודים  תש"ף, ממארס 2020 ואילך, התנהלה באופן חריג בשל מגפת קורונה. הלימודים בבתי הספר הופסקו שוב ושוב, כאשר חלק ניכר מהשיעורים התקיים באופן מקוון. גם בימים הספורים בהם התקיימו לימודים בבית הספר, הם התקיימו בקבוצות קטנות ותלמידים רבים לא הגיעו אליהם. שעות ההוראה פחתו באופן משמעותי, ותלמידי בתי הספר התיכוניים למדו רק חלק מחומר הלימוד הנדרש לבחינות הבגרות.

כתוצאה מכך, כל בית ספר תכנן את ההוראה באופן ייחודי, מה שיצר הבדלים גדולים בין בתי הספר בשעות הלימוד ובתכני הלימוד של כל מקצוע. בהתחשב במצב הייחודי שנוצר בגין הקורונה, עלה הצורך לבצע שינויים במבנה הבחינות והציונים של תעודת הבגרות, בראשם צמצום בחינות הבגרות לחמש בלבד.

ממשרד החינוך נמסר כי לקראת שנת הלימודים הבאה (תשפ"ג), הצהירה שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון כי אחד הנושאים שתשים עליהם דגש רחב יהיה התחדשות תהליכי הלמידה וההערכה בחטיבה העליונה. בימים אלה שוקד משרד החינוך על התוכנית, שתפורסם לציבור באופן מסודר עם גיבושה.

הפופולריים