מי מונע מעברייני מין שהורשעו לעבוד עם ילדים במסגרות פרטיות? בישראל אמנם קיימים חוקים שאמורים למנוע מצב כזה, אך יש בהם פרצות שמובילות למצב האבסורדי, שבו עבריין מין שעובד כעצמאי יכול לשוב ולעבוד עם ילדים במסגרת פרטית - בין אם כמנהל בין אם כשכיר.
האזינו לריאיון של ד"ר גילי תמיר בכאן רשת ב:
החוק בישראל מונע העסקה של עברייני מין במקומות בפיקוח המדינה, כגון מוסדות חינוך ומתנ"סים, אך הוא לא חל על עצמאים שמפעילים מסגרות פרטיות או עבודים בהן. המועצה לשלום הילד ניסחה הצעת תיקון לחוק במטרה לסתום את הפרצה, עם סנקציה פלילית בהפרתו. אך בהיעדר כנסת פעילה בשנתיים האחרונות, הדבר לא קודם והפרצה לא נסגרה.
בישראל קיים חוק נוסף שאמור למנוע מצבים כאלה לאחר שחרורם של עברייני מין ממאסר: חוק ההגנה על הציבור מפני עברייני מין. החוק מטיל צווי פיקוח על עברייני מין משוחררים, שמסוכנותם הוערכה כיותר מ"נמוכה". הפרצה במקרה הזה היא שאין כל דרך חוקית לדעת האם אדם הוא מפוקח, והאם הוטל עליו צו פיקוח, שכן התיקים הם חסויים כדי לאפשר ולקדם את שיקומם של עברייני מין בקהילה.
דוגמה למצב הבלתי נתפס שנוצר עקב הפרצות בחוק, ניתן למצוא בתלונות הרבות שהצטברו לאחרונה ברשתות החברתיות נגד מאמן אומנויות לחימה בבאר שבע, עמית חכים, שהורשע בעבר במעשים מגונים בתלמידותיו ואף ריצה מאסר ממושך בגין עבירות אלו, וכיום הוא משמש כמאמן ראשי במועדון בעיר בו מתאמנים קטינים. לפי החוק כיום, חכים גם יכול לנהל את המועדון ולאמן את הקטינים באופן ישיר, אם יוגדר כעצמאי ולא כשכיר.
ראוי להדגיש שאצל רוב עברייני המין המפוקחים קיים סיכוי נמוך שיחזרו על העבירות. עם זאת, המצב שבו מדריך ספורט שהורשע במעשים מגונים בתלמידותיו, שב ומשמש בתפקיד במקום בו מתאמנים קטינים וקטינות בחסות פרצות בחוק - לא נשמע מתקבל על הדעת.
מעורך דינו של עמית חכים נמסר בתגובה לדבריה של מפרסמת הפוסט ברשתות החברתיות: "אנו לא פחות ממזועזעים ממסע ההכפשה על ידי מי שלא רק שאין לה כל היכרות עם מרשי, אלא שהגדילה לעשות והחלה במסע פרסום שקרי ומבזה, מבלי לדעת ולו פרט אחד אמיתי על ההיסטוריה של מרשי. הוא עבר הליך שיקום לא פחות ממדהים למעלה מ-6 שנים, זהו הליך שהסתיים בהצלחה והוביל אף לסיום צו הפיקוח בעניינו בהחלטה שיפוטית.
"מרשי אינו מאמן קטינים, אלא בגירים, דבר חוקי לחלוטין ואף מבורך בעניינו של מי שלא רק שכאמור עבר הליך טיפולי מוצלח, אלא מי שעולם האימונים הוא נר לרגליו. ויובהר שוב. לא רק שאין מניעה חוקית כזו או אחרת לחזור ולאמן, אלא שמערכת המשפט היא שקבעה לאחר הליך ממושך, שיש להשיב את מרשי לקהילה ולמעגל החברתי, עת החליטה שאין מקום להמשיך יותר במסגרת צו הפיקוח. צר לי שדברים אלו לא נבדקו על ידי אותה מי שבחרה מסיבה שאינה ברורה, לפגוע במוניטין של מרשי, אשר מוערך הן על ידי המתאמנים שלו והן בעולם זה בכלל.
"צריך לומר כי החוק למניעת העסקת עברייני מין אכן קובע כי למי שהורשעו בעבירות מין אסור לעבוד במקומות בהם שוהים קטינים או מתאמנים בין השאר, אך כאמור, בהיעדר פיקוח על המסגרות/או במקרים בהם העברייני המין הינם עוסקים עצמאיים- פרילנסרים, לחוק אין כל תוקף או שיניים".