עשרות מעובדי אל על מחו היום (שלישי) בעת המראתו של ראש הממשלה בנט לביקורו בוושינגטון. העובדים מחו על כך שחברות התעופה לא מקבלות תמיכה מספקת מהממשלה, ועמודות בפני פיטורים של אלפי עובדים נוספים בענף. לאחר מספק דקות, איפשרו העובדים למטוס ראש הממשלה להמריא ללא עיכובים.
עשרות עובדי אל על הפגינו סמוך למטוסו של רה"מ בנט, טרם המראתו לוושינגטון, במחאה על מצב ענף התעופה@gilicohen10 @sharonidan
— כאן חדשות (@kann_news) August 24, 2021
(צילום: ועד עובדי אל על) pic.twitter.com/Hu7ahkIW4f
משרד האוצר הציג היום מתווה סיוע לחברות התעופה, שלא כולל מענקים ישירים, אלא הצעה להלוואה לתקופה של שנתיים, שחברות התעופה יוכלו להמיר למניות. משרד האוצר אמר כ המתווה נועד "לתת לחברות שקט לתקופה הקרובה. החברות לא צריכות להחזיר שנתיים ואחרי שנתיים הן יוכלו להמיר ההלוואה במניות במחיר של הנפקה לציבור עם הנחה למדינה".
בתום השנתיים החברות יוכלו להחליט האם לפרוע את החוב למדינה בתוספת ריבית שתיקבע או לבצע הנפקת מניות לציבור שבמסגרתה המדינה תמיר את החוב להון במחרי המניה שייקבע בהנפקה. יודגש כי המדינה תוחמת רכישה של עד 24% בכל חברה כדי שלא להלאים אף חברה מבין שלוש החברות, כשמודגש כי "המדינה תקנה מניות רק אם תהיה הצעה לציבור. אנחנו משאירים את ההחלטה לשיקול החברות. המדינה תיכנס שותפה רק כאשר ההנפקה תהיה ציבורית".
שרון בן יצחק, יו"ר ועד עובדי אל על, אמר על המתווה: "אנו קוראים לראש הממשלה, הפקרתם את חברת אל-על, פיטרתם אלפי עובדים ועוד אלפים יושבים בבית בחל"ת ללא משכורת". בן יצחק הוסיף: "ממשלת ישראל מרסקת את חברת אל על ואין בעל בית שיעצור את זה".