12 שנים מבלים התלמידים בבתי הספר. כשיסיימו אותו, יבלו יותר מ-40 שנים בשוק העבודה. כיום נשמעים לא מעט קולות הקוראים לבתי הספר לשים דגש גדול יותר על הכשרת תלמידים לשוק העבודה, על חשבון תוכניות הלימוד המסורתיות.
בדיון שהתקיים הבוקר (ראשון) בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב מנה נשיא המרכז האקדמי ויצו בחיפה, פרופ' שמעון עמר, כמה צעדים שמערכת החינוך צריכה לדעתו לאמץ כדי להתאים את תוכניות הלימוד לשוק העבודה: להפסיק את השינון, לשנות את מבחני הבגרות, לתת יותר חופש לבתי הספר בבחינת התוכניות ולהקים"הנהלת חינוך" שתלווה את השינויים.
האזינו לדיון בכאן רשת ב
מנהלת בית הספר עתיד למנהיגות בלוד, גאולה סתי, סיפרה על תוכנית לימודים ייחודית שפועלת בבית הספר שלה, ללימוד מיומנויות מגוונות. "פרויקט רובוטיקה, דיבייט ומודל האומות המאוחדות הם פרויקטים בהם התלמידים לומדים באופן עצמאי, תוך לימוד עמיתים, הקמת קבוצות והכנת כנסים ותחרויות".
היזם דרור דוידוף מעסיק בחברה שלו בני נוער בתקופה שבין התיכון לצבא. הוא סיפר בתוכנית על המיומנויות הנדרשות לתלמידים המעוניינים להשתלב בהיי-טק, ולמרבה ההפתעה, לא מדובר רק במיומנויות טכנולוגיות. "תנאי סף לעבודה בעולמות שלנו זה אנגלית טובה. זה מקום שצריך לחזק. דבר נוסף שצריך לחזק מאוד הוא יכולות התקשורת. לעמוד מול כיתה, לנהל ויכוח. העבודה היא גלובלית וצריך לדעת לתקשר. צריך לדעת לנהל פרויקט"