סכנת קריסה: מומחים מזהירים מהצבת בריכות ביתיות במרפסת

מומחים מזהירים מהצבת בריכות ביתיות במרפסת

בחום הגדול ובימי קורונה, הבריכות הזולות הן טרנד ברחבי הארץ. אלא שכמות המים שתמלאו עלולה לגרום נזק אמיתי למרפסת או לגג שלכם. צפו בכתבה
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
-
צילום: -

קיץ, חם. כמו בבתים רבים ברחבי הארץ, גם אצל משפחת אבסלנדר ברמת גן הבריכה המתנפחת במרפסת השמש הפכה ללהיט התורן בשנה האחרונה. "זה סוגר פינה כשיש סגר", מספר האב אופיר. "אי אפשר ללכת למקור מים אחר אז זה עדיף מכלום. יש לילדים תעסוקה ומה לעשות, במיוחד עכשיו עם כל העלייה של התחלואה, אז יודעים שיש עוד איזושהי אטרקציה בבית".

צפו בכתבה מתוך חדשות הערב בכאן 11

אופיר ממלא את הבריכה עד לעומק של 20 סנטימטרים למורת רוחם של הילדים, שרוצים עוד ועוד מים ובעצם למלא עד הסוף. "רוצים למלא כמה שיותר מים, המפלס עולה, וכשעושים כיף שוכחים גם מהעניין של הבטיחות". אופיר זהיר, הוא לוקח בחשבון את העובדה שמשקל המים יכול להשפיע על מבנה המרפסת ולכן הוא על תקן המחמיר. "אני מוטרד גם מהמשקל הזה, כי אמנם מדובר על מפלס נמוך, אבל אני בטוח שיש לכל הליטרים האלו משקל – ותוסיף לזה גם את האנשים שנמצאים פה. אני לא מהנדס אבל נראה לי שצריך להיזהר".

אלא שזה לא המצב בבתים רבים, ואנשי מקצוע בענף הבנייה חוששים מעודף השימוש בבריכות הללו במרפסות רבות בבתים משותפים. "העובדה שהיום ניתן לרכוש בבעלות נמוכה בריכות מתנפחות וקלות שאפשר למלא אפילו עד 80 (סנטימטרים) ומטר, עלולה לערער את יציבות התקרות או הרצפות", אומר מרדכי בס, מהנדס בניין. "יש לשים לב שעלולים לגרום לסכנה של התמוטטות של אותן רצפות, או סדקים, או בעיות קונסטרוקטיביות למבנה".

מי שירצה לקנות בריכה למרפסת בדרך כלל ייתקל באזהרה מהמוכר כי חובה להתייעץ עם מהנדס. "כמו שאתה רואה יש לך כאן את הסימון על גבי הבריכה, מסבירה לאופיר מהנדסת הבניין מאיה המלי. "זה הסימון של אותם 35 סנטימטרים מים שניתן למלא ולהציב בכל מרפסת אפשרית".

מרדכי בס, מהנדס בניין: "כשאני נמצא על גגות בתים אני רואה בריכות מלאות. רק בנס התקרות לא קורסות"

על פי התקן, אופיר יכול למלא עוד קצת את הבריכה: מותר, כאמור, למלא בריכה במרפסת עד גובה 35 סנטימטר, כך שהמשקל למטר מרובע הוא 350 קילוגרם מים. לעומת זאת, בגג התקן מחמיר יותר - עד 15 סנטימטר גובה ו-150 קילו למטר מרובע. "הבעיה הגדולה בבריכות, כמו שאנחנו רואים כאן, היא שבעצם יש לי אפשרות למלא כמה שאני יכולה עד שהבריכה מתמלאת כלפי מעלה", אומרת המלי.

"כאשר אני נמצא על גגות של בתים מסוימים, אני מסתכל כלפי מטה ואני רואה בריכות", אומר מרדכי בס. "וכאשר הן מלאות במים, לפעמים בגובה של 80 ומטר, רק בנס, לעניות דעתי, אותן תקרות לא קורסות ולא נגרמו נזקים לאותם מבנים".  

השימוש בבריכות במרפסות ובגגות ממשיך לנסוק, ויש כבר עיריות שמנסות להיאבק בתופעה הזו מחשש לאסון. אבל כשהקיץ בעיצומו וכשרבים שוהים בבידוד - צריך לקוות שהמשתמשים ייקחו בחשבון את הסכנה.   

הפופולריים