פרסום ראשון: שוטר שקיבל אות הצטיינות על חיסול מחבל בפיגוע דקירה בירושלים לפני כ-6 שנים, נחקר באזהרה לפני כשבועיים, בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה, בחשד לגרימת מוות ברשלנות של המחבל באותו אירוע. כך פורסם היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. בעקבות החשיפה השר לביטחון הפנים אוחנה שוחח עם השוטר ואמר לו: "מגיע לך צל"ש. אני מגבה אותך וכל שוטר ולוחם שפועל נגד מחבלים״. בשיחה השתתף גם מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, שאמר גם הוא לשוטר כי הוא מגבה אותו.
בהוראת היועמ"ש: שוטר שנטרל מחבל לפני כשש שנים ואף זכה בתעודת הוקרה על כך, נחקר במח"ש לפני שבועיים בחשד לגרימת מותו של המחבל. הפרסום של @moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/kSSkxn6bXy
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2021
ראשיתו של הסיפור ב-4 באוקטובר 2015, אז אירע פיגוע דקירה בצומת רחובות הנביאים וחיל ההנדסה בבירה ובו המחבל בן ה-19 דקר עובר אורח ופצע אותו בינוני. השוטר, אז בלש בימ"ר ירושלים, הגיע לזירה וירה למוות במחבל. לאחר האירוע, קיבל השוטר על תפקודו תעודת הוקרה ממפקד המחוז דאז, ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי, ובה נכתב: "בהגיעו לאירוע ירד השוטר מהניידת, זיהה את המחבל, ביצע ירי ונטרל אותו. בפעולה זאת מנע אסון גדול יותר והפגין נחישות, מקצועיות ואומץ לב".
תעודת ההצטיינות שקיבל השוטר שנחקר

לאחר האירוע התבקש פרקליט המדינה להורות על פתיחה בחקירה של הירי במחבל, בטענה שהוא לא היווה סכנת חיים בשעה שנורה. פרקליט המדינה החליט אז לסגור את התיק. על ההחלטה הוגש ערר, ורק לאחרונה - כאמור, כ-6 שנים אחרי האירוע - קיבל היועץ המשפטי לממשלה את הערר והורה לחקור את השוטר.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "בנוגע לאירוע שנידון, הוגש ערר ליועץ המשפטי לממשלה על החלטת פרקליט המדינה דאז שלא לפתוח בחקירה. לאחר בחינת התיק, הוחלט לגבות גרסאות מהשוטרים היורים. עם סיום הטיפול תתקבל החלטה מנומקת".
"מקווה שמח"ש תעמוד על הטעות". עוה"ד איציק כהן, פרקליטו של השוטר
פרקליטו של השוטר, עוה"ד איציק כהן, מסר: "בזמן ששוטרי ישראל מתמודדים עם הפרות סדר נרחבות וניסיונות פיגוע, מצאה מח"ש לנכון לחקור שוטר שנטרל מחבל חמוש ואף זכה בתעודת הצטיינות על תפקודו באירוע, שהתרחש לפני כ-6 שנים. אני מקווה שמח"ש תעמוד על הטעות ותסגור את תיק החקירה בהקדם".