הפעיל החברתי יוסף חדאד סיפר היום לכאן חדשות על האיומים שהוא מקבל בעקבות התבטאויותיו ברשתות החברתיות ובתקשורת נגד הגורמים הקיצוניים שמובילים למהומות בערים הערביות, אבל דואג להדגיש, מדובר בקומץ בלבד. "הם אומרים אנחנו נגיע אליך, כי בסופו של דבר אני מגנה את הקיצוניים האלו", אומר יוסף. "אבל אלה מיעוט. במדינה הזאת חיים 2 מיליון ערבים".
"מאיימים על חיי כי אני מגנה את הקיצוניים, אבל הקיצוניים הם מיעוט. במדינה הזו חיים 2 מיליון ערבים": @YosephHaddad, מנכ"ל עמותת "ביחד ערבים זה לזה" מספר על המחיר שמשלם מי שמגנה את הקיצונים שמובילים למהומות בערים המעורבות - ומדבר על חשבון הנפש בחברה הערבית@eran_singer pic.twitter.com/Lsu2ZnyWNZ
— כאן חדשות (@kann_news) May 17, 2021
חדאד, שגם ייסד את העמותה "ביחד ערבים זה לזה", מספר על כך שקיים חשבון נפש בחברה הערבית בנוגע לאירועים האלימים הרבים בשבוע האחרון, אך היא לא יוצאת החוצה מחשש לביקורת חריפה. חדאד מספר כי הוא מאוים, וכי לקיצונים משני הצדדים קשה עם ההתבטאויות שלו נגד קיצונים בשני הצדדים: "אני חוטף היום, אני מאוים. אני גם מאוים מהצד היהודי הקיצוני".
בכך הוא חושף מדוע לדעתו נשמעים פחות קולות גינוי לאלימות מהצד הערבי, כמו גם פחות תמיכה להתבטאויותיו ברשתות החברתיות על הקומץ הקיצוני בחברה הערבית - בגלל הפחד של ערבים ישראלים להוציא את הביקורת כלפי חוץ. הוא מספר שרבים שולחים לו הודעות ומשבחים אותו, אך מבקשים שלא לחשוף את זהותם, מחשש לאיומים על חייהם. חדאד אומר שהתקבעה סטיגמה על החברה הערבית, "אבל הם לא מבינים שהפחד הרבה יותר גדול מבחברה הערבית".
חדאד ציין כי המתפרעים בחברה הערבית הם אותם עבריינים שעד לפני שבועות ספורים היו אחראים לאינספור מקרי אלימות בתוך החברה עצמה, וכעת מכוונים אותה כלפי הציבור היהודי. המסר שהוא מבקש להעביר הוא שעדיין מדובר בקומץ קיצוניים, שלא מייצג את החברה כולה: "אני מתחנן אליכם, יש שבעה מיליון יהודים, ושני מיליון ערבים. אל תכלילו את כולנו בבקשה. לא כל הערבים וכל היהודים זה מה שאנחנו רואים ברחובות".