לקראת ההילולה במירון בל"ג בעומר שתחל היום בערב (חמישי), המשטרה נערכת בכוחות גדולים. 5,000 שוטרים יאבטחו את האירוע ותהיה הגבלה של עד עשרת אלפים איש שיוכלו להיות בכל רגע נתון במתחם ההדלקה. עם זאת, לא תהיה הגבלה על מספר האנשים בתוך מושב מירון וגם בחניונים מסביב. צירי תנועה למירון נסגרו וההגעה תתאפשר אך ורק במערך ההיסעים. מאות אלפים צפויים להגיע להר ביממה הקרובה.
5,000 שוטרים צפויים לאבטח מחר את הילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון, שיוגבל לנוכחות של עד עשרת אלפים איש במתחם ההדלקה. אולם, לא תהיה הגבלה על מספר האנשים במושב מירון ובחניונים סביב. בשל ריבוי המשתתפים, המשטרה לא תוכל לאכוף את הנחיות התו הירוק@rubih67 #חדשותהערב pic.twitter.com/WWk5QadQ7m
— כאן חדשות (@kann_news) April 28, 2021
לפי המתווה שסוכם, יוכלו להיכנס למתחם ההדלקה רק אנשים שמחזיקים בתעודת מתחסן או בתו ירוק. שלוש מדורות יודלקו במקביל בשלושה מפלסים שונים, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות והתאמת תשתיות. המשתתפים צפויים להגיע בהסעות מסודרות.
המשטרה מתמודדת עם שני אתגרים גדולים. ראשית, מאחר שהאירוע סמוך לכניסת שבת, ההילולה מצטמצמת ל-36 שעות במקום 72 – מה שצפוי ליצור עומסים גדולים. מי שיגיע למתחם יתבקש להישאר שם דקות ספורות כדי לא לעכב אחרים. גם השרב הכבד שצפוי בימים חמישי ושישי מהווה אתגר גדול. המשטרה קראה לציבור: מי שלא חייב להגיע ומי שסובל ממחלות כלשהן – הישארו בבית.
דואגים לנהגים: 8,000 כוסות קפה, 3,000 עוגות
אנשי ארגון נהגי האוטובוסים מבית ההסתדרות הלאומית יהיו פרוסים בחניונים השונים, ויחלקו לנהגים מזון ושתייה. מהארגון נמסר שהוכנו 8,000 כוסות קפה, 3,000 עוגות קונדטוריה ויותר מ-500 ק"ג בשר מהם צפויים ליהנות יותר מ-15 אלף נהגים.
יוני קריספין, נהג בחברת "אפיקים" וחבר ארגון נהגי האוטובוסים מבית ההסתדרות הלאומית המשתתף בהסעות למירון כבר יותר מ-20 שנה, מסר: "השנה מכניסים לראשונה אוטובוס שיכול להגיע עד אלינו, לטובת הנהגים שלא מצליחים להגיע לתחנות המנוחה. אני מתרגש שסוף כל סוף רואים גם אותנו הנהגים". יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים בישראל מבית ההסתדרות הלאומית, ישראל גנון, אמר: "מאות אלפי החוגגים צפויים לגדוש את מירון והנהגים צפויים לעבוד סביב השעון כדי להסיע את כולם. הארגון מפעיל מערך לוגיסטי ענקי עבור הנהגים כדי להוקיר להם תודה ולדאוג שיזכו למנוחה"
הדלקת מדורות - הנחיות לגבי שאר חלקי הארץ
לפי הנחיית נציב כבאות והצלה, נאסרת הדלקת מדורות ברחבי הארץ, פרט למקומות שהוכשרו לכך. במקומות שבהם הותרה הדלקת מדורות, הדבר יעשה בכפוף להנחיות הבאות:
<> מדורה המצויה בתוך גומה באדמה - בהתאם לקבוע בתקנה 3(1) לתקנות, אך בכל מקרה לא בשטח יער וחורש גם אם הוקצה לכך שטח ייעודי.
<> מדורה שאינה בתוך גומה – המרחק בין מדורה ליער יעלה על 300 מטר; לא תודלק מדורה בכל שטח יער וחורש, גם אם הוקצה לכך שטח ייעודי; המרחק בין מדורה למתקני גז ודלק יעלה על 40 מטרים; המרחק בין מדורה לקווי חשמל וטלפון יעלה על 20 מטרים; המרחק בין מדורה למבנה יעלה על 50 מטרים; המרחק בין מדורה למדורה אחרת יעלה על חמישה מטרים; גודל בסיס המדורה לא יעלה על שלושה מטרים; גובה מערום חומרי הבערה המשמשים למדורה לא יעלה על 1.5 מטרים מגובה הקרקע.
התחזית: עלייה נוספת בטמפרטורות
היום תורגש עלייה נוספת בטמפרטורות אך שיא החום יגיע ביום שישי – אז יורגש עומס חום כבד כמעט בכל אזורי הארץ. בשבת הטמפרטורות ירדו אך ימשיך להיות חם גם בתחילת השבוע הבא. מידות החום המרביות היום: הרי הצפון עם 28 מעלות; הכינרת וצפון הנגב עם 35; נצרת עם 31; חיפה ותל אביב עם 24; ירושלים עם 30; ים המלח עם 36 ואילת עם 37 מעלות.
המדורה דועכת: איך מצילים את ל"ג בעומר?
ישראל של תחילת שנות ה-70 הייתה מדינה של שלושה מיליון בני אדם או קצת יותר. היא יכלה להרשות לעצמה חבורות של ילדים של״ג בעומר היה אחד משיאי השנה המסעירים שלהם. בכל שנה, מפסח ועד המדורה, אפשר היה לראות אותם גוררים קרשים, מחביאים אותם, מתקוטטים עליהם, מתאחדים ומתפצלים לחבורות. ל״ג בעומר היה אירוע שווה. היה חג שווה.
ישראל של המאה ה-21, על עשרה מיליון תושביה, והמודעות הגוברת לסביבה ולהתחממות כדור הארץ, כבר לא יכולה להרשות לעצמה את החג הזה. לא במתכונת המסורתית שלו. אפשר להצטער על זה, כמו על עוד הרבה דברים שנעלמו וייעלמו בתהליך הצמיחה הדמוגרפית של המדינה, בתהליך העיור המואץ, בתהליך ההצטופפות המתעצמת. אפשר להצטער על זה, אבל אי אפשר לתקן את זה. ומכיוון שכך, עולה השאלה מה יקרה לל"ג בעומר באופן כללי?