ברקע ההכנות לשנת הלימודים הבאה, אנשי חינוך חוששים שמנהלי בתי הספר יקבלו כוח גדול מדי לידיהם שיכלול גם קביעה של תכני הלימוד. כך פורסם היום (ראשון) בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב.
משרד החינוך עדיין לא העביר למנהלי בתי הספר את ההוראות לקראת שנת הלימודים החדשה, שכן במשרד טרם החליטו בעקבות משבר הקורונה איך ואם תשתנה שנת הלימודים. דבר אחד בטוח - תינתן גמישות ניהולית ופדגוגית למנהלי בתי הספר, כמו שהבטיח לא פעם שר החינוך יואב גלנט. השאלה עד כמה הגמישות והאוטונומיה למנהלים תהיה גדולה?
בשבוע שעבר כינס יו"ר ועדת המקצוע בהיסטוריה, פרופסור שמחה גולדין את אנשיו לפגישת חירום, בעקבות החששות. "אנחנו מוטרדים מזה שבמקצוע מגדיר זהות כמו היסטוריה אנחנו לא יודעים מה תהיה התוכנית בשנה הבאה, אנחנו לא יודעים אם ישחטו את המקצוע הזה או לא?", אמר פרופסור גולדין לכאן חדשות.
"אנחנו לא מבינים את המושגים המכובסים האלה כמו: 'גמישות פדגוגית למנהלים'. אני רוצה לדעת מה זה? אני רוצה שהמורים ידעו והתלמידים ידעו, ואני דורש שזה יקרה כמה שיותר מהר לפני הקטסטרופה", הוא הוסיף.
פרופסור גולדין הוא לא היחיד. גם בכירים לשעבר במשרד החינוך פנו לשר גלנט בתקווה שאין בכוונתו לתת למנהלי בתי הספר כח מופרז. צבי צמרת, לשעבר יו"ר המזכירת הפדגוגית במשרד החינוך, שלח מכתב לשר גלנט. "מטרטרים יותר מידי את המנהלים והמורים בשאלות שקשורות לדיווחים, תקציבים ושאלות מנהלית שונות", אמר צמרת. "לעומת זאת לא יתכן לתת למנהלים חופש בחירה איזה מקצועות ללמד ואיזה לא ללמד. הגענו למצב שבלימודי התנ"ך יש היום עשרות בתי ספר בחינוך הכללי שבהם מלמדים שנה כן ושנה לא, אנחנו מאבדים לחלוטין את כל שורשינו", הוסיף.
בתוך כך, הבוקר עבר שבוע בדיוק מאז פתיחתה המלאה של מערכת החינוך. במשרד הבריאות בודקים חשש להתפרצות קורונה בתיכון "אליאנס" בתל אביב, שם יותר מ-200 תלמידים נכנסו לבידוד לאחר שמורה שקיבלה את מנת החיסון השנייה נמצאה חיובית לנגיף.