מהבוקר: המסכות יורדות, בתי הספר חוזרים לשגרה מלאה

מהבוקר: המסכות יורדות, בתי הספר חוזרים לשגרה
עדיין יש לעטות מסכה בשטחים סגורים • במוסדות החינוך לא תהיה יותר חלוקה לקבוצות והגבלה על מעבר בין כיתות • מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' לוי אמר בריאיון לכאן רשת ב: "צריך להתנהג נכון כדי לא לחזור אחורה"
מחבר נוב ראובני ולירן כוג'הינוף מחבר נוב ראובני ולירן כוג'הינוף
Getting your Trinity Audio player ready...
כיתה, בית ספר, מסכות, מסכה
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

החזרה לשגרה: החל מהבוקר (ראשון) לא תהיה עוד חובה לעטות מסכה במרחבים פתוחים, ויחזרו לפעילות מלאה כל התלמידים מגני הילדים ועד כיתות י"ב. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, אמר אתמול בריאיון לשלום קיטל בתוכנית "יומן השבוע" בכאן רשת ב כי הציבור התעייף מהעיסוק במגפה והביע חשש מכך. פרופסור לוי הבהיר כי "צריך להתנהג נכון כדי לא לחזור אחורה".

במשרד הבריאות הדגישו כי במרחבים סגורים עדיין יש לעטות מסכות והמליצו לעשות כן גם בהתקהלויות במרחבים הפתוחים, וכי "בכל יציאה מהבית להצטייד במסכה שתידרש בחללים סגורים ולשמור על ההנחיות - מסכה, ריחוק חברתי והיגיינה, למען הבריאות של כולנו".

פרופסור לוי הוסיף כי מדובר בנטילת סיכונים מחושבים. "יש ירידה עצומה בתחלואה, אך עצתי היא שבמקום שבו מתקהלים בצפיפות רבה הייתי שם מסכה. בנוסף, יש להקפיד על נשיאת מסכה ושימוש בה במרחבים הסגורים", אמר בריאיון.

נפרדים מהזום וחוזרים באופן מלא לכיתות

ביום שישי פרסם משרד החינוך את מתווה החזרה ללימודים מלאים בשבוע הבא - שנה וחודש מאז הפסיקה לפעול באופן שגרתי בשל המגפה. כל מוסדות החינוך בישראל  יחזרו לפעילות במתכונת מלאה, בלי חלוקה לקבוצות, בלי הגבלה על מעבר בין כיתות, כולל לימודים בימי שישי וללא מתווים.

יהיה פטור ממסכות בשטח פתוח, בזמן אכילה ובשיעורי חינוך גופני. במשרד החינוך הורו למנהלים כי חובת עטיית מסכות בכיתות ושמירה על מרחק סביר עדיין בתוקף. אך במזג האוויר השרבי ועם החזרה לכיתות גדולות וצפופות ספק אם יהיה מי שיעמדו בזה.

פרופסור לוי התייחס לחזרה ללימודים מלאים ואמר: "כ-20% מהמורים לא מחוסנים וכמובן שגם הילדים לא. אנחנו נוטלים סיכונים גם פה".

יעל יוסיפון תלמידת כיתה ט' מחטיבת ביניים "השרון" ברעננה הייתה שמחה אם משהו מהקורנה דווקא היה נשאר: "זה קצת מוזר לחזור לאותה מסגרת שהייתה לנו לפני תקופת הקורונה", אמרה. "בשנה האחרונה באמת התרגלתי לדברים שלא היה לנו לפני. אם זה לעבוד בקבוצות קטנות יותר, ששם אני מקבלת הרבה יותר יחס אישי מהמורה או העבודה העצמית בבית שנותנת לי רגע להעמיק בחומר ולהבין אותו יותר טוב. היו בתקופה הזאת המון יתרונות שעכשיו מוזר לי שהם הולכים להיעלם".

גם לאנשי החינוך ברור כי ממחר שום דבר כבר לא יהיה אותו דבר. בתיכון עירוני ד' בתל אביב בחר המנהל נתי שטרן לשמור את הקפסולות ובתמורה לצמצם את מספר שעות הלימוד: "אם מתמטיקה לומדים שש שעות, אז אפשר ללמד שעתיים קפסולה א', ושעתיים קפסולה ב', ואז שעתיים ביחד לתרגול. וכך גם במקצעות אחרים".

גם רעיה לוי, מנהלת חטיבת השרון ברעננה, ממשיכה עם הקפסולות, אבל חושבת שמשרד החינוך צריך לעשות יותר: "משרד החינוך צריך לאפשר לנו המנהלים להמשיך באוטונומיה שנתנו לנו בתקופת הקורונה. לתת אפשרות לבנות את מבנה השבוע האחר, לאפשר למידה חוץ בית ספרית, לא להגיע כל יום לבית הספר. נוכל לבנות תוכניות אחרות שלא שמות דגש רק על הישגים אלה גם על כישורים אחרים".

וזו בעיקר הדרישה מהשטח. אוטונומיה מלאה למנהלי בתי הספר. אומנם קיים חשש שהדבר יגדיל עוד יותר את פערים בין אוכלוסיות, אך זה הדבר הראשון שעל משרד החינוך לעשות, טוען פרופ' יורם הרפז, מרצה לחינוך ממכללת בית ברל: "הייתי מפחית את מספר בחינות הבגרות ועושה אותן בחינות חכמות יותר, מצמצם את הכמות הבלתי סבירה של החומר ומכניס מקצעות חדשים אטרקטיביים יותר כמו חקר החלל ופסיכולוגיה", אמר. 

הפופולריים