בתחילת השבוע הבא הממשלה תקבל החלטות בנוגע למדיניות בפסח, כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. ייתכן ויהיו הקלות בתקופה הקרובה - בייחוד כלפי ילדים. בין היתר נבחנת האפשרות לתת לילדים להיכנס לבריכות שחייה, גם ללא צורך בבדיקות תכופות. זה יהיה תלוי בהמשך מגמת הירידה בנתוני התחלואה.
הממשלה תדון בשבוע הבא בהקלות הבאות - אם תימשך הירידה בתחלואה. על הפרק: הכנסת ילדים לאטרקציות והגדלת התקהלויות. הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/9oTKI3Io2N
— כאן חדשות (@kann_news) March 9, 2021
בכירים במשרד הבריאות אומרים כי יש אופטימיות זהירה בשל הנתונים. קבלת ההחלטות בנוגע לפסח תתקיים לפני הבחירות, אך ברור כי זו לוקחת בחשבון את יום הבחירות עצמו, ואת הרצון של הפוליטיקאים שלא להטיל הגבלות נוספות לפני הבחירות.
כמו כן, הצוות לטיפול במגפות דן אמש באפשרות של המלצה על בידוד לרופאים ומורים מחוסנים שבן משפחה שלהם התגלה כחולה מאומת, כך פורסם בחדשות הערב בכאן 11. הצוות לא הגיע למסקנה סופית, ולכן יציע שתי אופציות שיציע למשרד הבריאות הם בידוד או הנחייה לבדיקות לצוותים הרפואיים וצוותי ההוראה, גם אם הם מחוסנים לאורך תקופת המחלה של בן הבית.
מה עושים עם מורים ורופאים שהתחסנו אך בן בית שלהם חלה בקורונה? נשקלת האפשרות לחייבם בבידוד, או שיעברו בדיקות כל כמה ימים. @kettydor עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/pBVa80dKMH
— כאן חדשות (@kann_news) March 9, 2021
בתוך כך, יותר משבועיים מאז משרד הבריאות טען שיקדם את החוק לחיוב עובדים להתחסן או להיבדק כתנאי להגעה לעבודה - קידום החוק תקוע, לאחר שמשרד הבריאות טרם גיבש חוות דעת שתצדיק אותו.
החוק המחייב עובדים להתחסן מתעכב - משרד הבריאות לא העביר למשרד המשפטים חוות דעת המצדיקה את השימוש בו. הדיווח של @lielkyzer ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/2JDuWCGDD3
— כאן חדשות (@kann_news) March 9, 2021
המשרד נדרש לספק חוות דעת שתצדיק מבחינה בריאותית את הפגיעה בחופש העיסוק והפרט של העובדים, ותצביע על כך שהסיכון להדבקה שנשקף מעובד בלתי מחוסן גבוה יותר ולא ניתן לביטול באמצעות שמירה על הנחיות הריחוק החברתי ואולם חוות דעת שכזו טרם הועברה למשרד המשפטים למרות שהחוק כבר נוסח. גורמים שמעורבים בגיבוש החוק אומרים כי הדרג הפוליטי הפחית מהלחץ שהפעיל לגיבוש החוק.
בג"ץ מקפיא זמנית העברת פרטי מי שלא התחסנו
בג"ץ השהה את היוזמה להעביר מידע מקופות החולים לרשויות המקומיות ולמשרדי החינוך והרווחה על אזרחים שלא התחסנו. בצו על תנאי שפרסם בית המשפט הוא מבקש מהממשלה להסביר מדוע לא תיפסל החקיקה בנושא. כמו כן, הוציא בג"ץ צו ביניים המונע ממנכ"ל משרד הבריאות להעביר לגורם כלשהו מחוץ למשרדו את רשימת הלא מחוסנים עד להחלטה אחרת.
המשך הדיון בעתירה הועבר להרכב מורחב של שבעה שופטים. השופטים הקשו בדיון הבוקר בשאלות כיצד תיקון החוק שמאפשר העברת המידע הועיל, ובהתאם גם מבקשים התייחסות של קופות החולים אם וכיצד יש ביכולתן לתרום לעידוד התחסנות הציבור באמצעות פניה אישית למבוטחים.
מליאת הכנסת אישרה לפני כשבועיים בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתאפשר העברת מידע לרשויות על מי שטרם התחסן בשתי מנות, כולל שם, תעודת זהות, כתובת ומספר טלפון. 30 חברי כנסת תמכו ו-13 התנגדו.
על פי החוק, שאושר כהוראת שעה לשלושה חודשים או עד תום תקופת ההכרזה על מצב חירום בעקבות מגפת הקורונה, משרד הבריאות יורשה להעביר מידע על מי שלא התחסן לרשויות מקומיות, למנכ"ל משרד החינוך ולגורמים במשרד הרווחה המפעילים מוסדות טיפוליים, כדי לאפשר לגופים אלה לעודד אנשים להתחסן. הם יוכלו לפנות אישית לאותו אדם ולבצע פעולות נוספות שיוגדרו על ידי מנכ"ל משרד הבריאות. המידע יועבר לרשויות בכפוף לבקשה יזומה ולהצגת תוכנית לעידוד התחסנות בקרב האוכלוסייה הנכללת במאגר המידע.
השתתפו בהכנת הידיעה: גילי כהן, קטי דור, ליאל קייזר, תמר אלמוג ואמוץ שפירא