אחרי חודשים ארוכים של השבתה, ייפתחו ביום ראשון המסעדות ואולמות האירועים – אלה שהצליחו לשרוד את התקופה הקשה. בעסקים רבים מתקשים לגייס עובדים, מאוכזבים מהיחס של המדינה והחזרה לפעילות מלווה בספקנות רבה, מחשש שהסגר הרביעי הוא מעבר לפינה.
"הרסו את הכלכלה, אין סיכוי לכלום", טען שלומי סלומון, בעלי מסעדת "אמורה מיו" בתל אביב. "שמתי מודעת דרושים אתמול – 0 טלפונים. היו לי עשרות עובדים בחל"ת ואף אחד לא רוצה לחזור לעבודה, איך נפתח ביום ראשון? עם מי? הכל סיסמאות 'תפתחו תפתחו', זה שקר גדול. יש מיליון מובטלים ואף אחד לא בא לעבודה".
גם אודי עובדיה, בעלי מסעדת "לופט" בראשון לציון, סיפר על קושי דומה: "אנחנו בבעיה שקשה לי להסביר כמה היא עמוקה". לא מעט עובדים, לדבריו, רומזים לו שהם מוכנים לעבוד בשחור כדי שדמי החל"ת לא ייפגעו להם. "אמרו לנו 'אין לי בעיה לחזור אבל התלוש יפגע לנו בחל"ת, אז תעשו את החושבים שלכם'", הוא סיפר.
ומה עושים כשאח של הכלה לא יכול להשתתף בחתונה כי הוא מתחת לגיל 16 ולא יכול להתחסן? ההנחיות שמשתנות מציבות גם את בעלי אולמות האירועים חסרי אונים מול הלקוחות. "אתה יודע כמה כלות בכו לי פה בתקופה האחרונה? ואין לי תשובות לתת להן", סיפר אבי אילוז, בעל אולם אירועים "ליאל גרנדס" בפתח תקווה, שמתכונן לחתונה כבר ביום ראשון. "עד יום שני בערב כשיצאה ההנחייה לא ידעתי מה לומר לכלה שמתחתנת ביום ראשון".