חמולה הייתה פעם מילה נרדפת לקהילתיות, וזה בא לידי ביטוי בעיקר באירועים משמחים. משפחה שלמה התגייסה כדי לעזור בחתונה, כספית, בהכנת האוכל, בקבלת האורחים וכמובן - לשמוח עם החתן והכלה. גם בזמן מוות החמולה חיבקה את משפחת הנפטר ועזרה בכל הדרוש. עם כניסת הפוליטיקה לכפרים ראש המועצה נהיה תפקיד עם שכר ושליטה רבה על משאבים. המאבק על ראשות המועצה לא היה מסתיים בשפיכות דמים, אז מה קרה שפתאום שלטון החמולה הפך לכזה אלים בחברה הערבית?
פרק 1: סכסוך הדמים שהפך את טורעאן לשדה קרב
34 סכסוכים פתוחים. כל אחד מהם יכול להביא לרצח: באום אל-פחם משפחות רבות איבדו את היקר להן מכול. במשפחה אחת נרצחו ארבעה צעירים בתוך שנתיים. ראשי הרשות מאוימים וארגוני הפשע מזינים את הצדדים בנשק, מלבים את השנאה ואף פועלים למינוי מקורבים.
פרק 2: סכסוכי החמולות של אום אל-פחם
עם דגל לבן וחיבוקים בין משפחת הנרצח למשפחת הרוצח: תיעוד נדיר מטקסי הסולחה המסורתיים, שבעזרתם מנסים חברי ועדה נבחרת להשכין שלום בין משפחות מעגל הדמים בחברה הערבית. האם במקום שבו המשטרה נכשלת, המנהג המסורתי עובד? מה מניע את סכסוכי הדמים בחברה הערבית? איך אפשר להגיע להסכם סולחה? ומה תפקידן של המדינה והמשטרה בסיפור הזה? האזינו להסכת "עוד יום"פרק 3: הסולחות הן אלטרנטיבה?
החיים תמורת 650 אלף שקל | האזינו להסכת "עוד יום"