ברקע ההפרות במגזר החרדי: בכיר במטה הארצי של המשטרה תקף בחריפות את התנהלות ראש הממשלה נתניהו והשר לביטחון הפנים אוחנה, וטען: "משסים את המשטרה בחרדים". לפי הבכיר, שדבריו פורסמו היום (רביעי) בחדשות הערב, ראש הממשלה מנצל את הכעס על הציבור החרדי: "הבחירות מתקרבות ונתניהו רואה שהציבור חם על החרדים, ובגלל זה הוא אוחז במקל - אבל מפיל את זה על המפכ"ל".
בכירים במשטרה נגד נתניהו | בכיר במטה הארצי: "נתניהו ואוחנה מפקירים את השוטרים ומשסים אותם בחרדים, נתניהו לא משתלט על החרדים. הדיווח של @moyshis ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/HfvkQVuDpZ
— כאן חדשות (@kann_news) January 27, 2021
הבכיר הוסיף שראש הממשלה והשר לביטחון הפנים נותנים למשטרה "להתלכך בשטח". עוד הוסיף שנתניהו שולח את המשטרה מאחר שהוא לא מצליח לדבר עם המנהיגים של הציבור החרדי: "הוא מרגיש שהוא לא משתלט על המגזר". לטענתו, במשטרה מאוכזבים מההתנהלות: "השוטרים מנסים לאכוף וחוטפים – אבל אבל אכיפה לבד היא לא הפתרון".
מלשכת השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה נמסר: "ככל שמדובר במקור אמיתי, חמור מאוד כי גורם המכנה את עצמו 'בכיר במשטרה' לא נגמל מתרבות ארגונית רקובה ופחדנית של הכפשות שקריות באמצעות תדרוכים בעילום שם. תת-תרבות זו פוגעת אנושות באמון הציבור במשטרה, דווקא בימים בהם היא זקוקה לו מאוד.
"קצין שמעדיף להשתלח במחשכים בדרג המדיני עם אמירות חסרות כל בסיס, ומרגיש שעליו 'לשסות' כוחות משטרה באוכלוסייה כלשהי – מדיניות שמעולם לא ניתנה ומעולם לא תינתן – ראוי שיתלה את מדיו עוד הערב".
מהמשטרה נמסר: "אנו מתנערים מגורמים עלומים המעלים טענות כזב ומתיימרים להביא דברים שכביכול נאמרו על ידי בכירים בארגון. המשטרה ניצבת בחזית המאבק בנגיף הקורונה, מתוקף תפקידה ומחויבותה לשלום הציבור ובריאותו. אנו פועלים אך ורק על פי החוק והמדיניות שהותוותה על ידי הדרג המדיני, ללוא משוא פנים ובאופן שוויוני כלפי כל אזרח במדינת ישראל. נמשיך במשימה הלאומית להצלת חיים כל עוד צו השעה ידרוש זאת".
במשטרה חוששים מאירועים המוניים בחסידויות בט"ו בשבט
במשטרה ערכו בימים האחרונים שיחות מיוחדות עם ראשי חסידויות בבני ברק, בירושלים ובמקומות נוספים, ומזהירים אותם שלא לערוך אירועים המוניים בט"ו בשבט. בכל שנה מקיימות חצרות האדמו"רים בחג האילנות "טישים" – התכנסויות בהשתתפות מאות ואלפי חסידים. במשטרה מאיימים במתן קנסות ובפעולות אכיפה נוספות.
בעוד שחלק מהחסידויות הודיעו על ביטול האירועים, באחרות לא הולכים לוותר ומתכוונים לקיים את הטישים ההמוניים בכל מקרה. חלק מהחסידויות מתכננות לערוך את חגיגות ט"ו בשבט בשעות הלילה או מחר לאורך היום.
מגעים בין המשטרה לחסידויות כדי לבטל את אירועי ט"ו בשבט | המשטרה ערכה שיחות אזהרה עם ראשי החסידויות. למרות הסגר והאזהרות - אירועי חג אצל חלק מהאדמו"רים צפויים להתקיים הערב ומחר. הדיווח של @AkivaWeisz ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/wvjw0nnrLn
— כאן חדשות (@kann_news) January 27, 2021