בג"ץ דן הבוקר (שני) בשלוש עתירות המבקשות להורות על הקמת ועדת חקירה בפרשת הצוללות ובפרשת המניות. התנועה למען איכות השלטון צירפה לעתירתה יותר מ-50 תצהירים של גורמים מעורבים. נציג היועץ המשפטי לממשלה יבקש מבג"ץ לדחות את העתירות.
השופט הנדל אמר בדיון כי משפט יכול להימשך כמה שנים ולכן "למה לא לחשוב על אפשרות של ועדת חקירה בדברים שלא מתנגשים עם המשפט? האם יש אפשרות לשקול בדיקה תוך התייחסות להליך הפלילי?", תהה הנדל.
לקראת הדיון, יצאו כמה ארגוני מחאה בשיירה לירושלים. עשרות כלי רכב שנשאו דגמי צוללות עשו את דרכם לבית המשפט העליון. על הצוללות נכתב: "חקירה עכשיו" ו"אין מחילה". הפעילים מתכוונים להניח אותן מול בית המשפט העליון.
שיירת כלי רכב ובה שתי משאיות סמי-טריילר הנושאות דגמי צוללות גדולים עולה לירושלים. על הצוללות נכתב: "חקירה עכשיו" ו"אין מחילה". הפעילים מתכוונים להניח אותן מול בית המשפט העליון בדרישה לחקור את פרשת הצוללות@amotzsh
— כאן חדשות (@kann_news) January 25, 2021
(צילום: "חקירה עכשיו") pic.twitter.com/A7zS22PIsb
לפני כשבועיים פורסם בחדשות הערב בכאן 11 התצהיר של האלוף במילואים גיא צור, שהיה ראש חטיבת התכנון בצה"ל. בתצהיר של צור לבג"ץ , גילה האלוף במילואים כי מפקד חיל הים דאז, אלוף אליעזר צ'ייני מרום באמצעות אנשיו, והמשנה לראש המל"ל דאז אבריאל בר-יוסף, הנאשמים כיום בלקיחת שוחד לקידום עסקת הצוללות, היו הגורמים שהפעילו עליו את הלחץ המשמעותי ביותר בימים שצה"ל סבל ממחסור תקציבי.
האלוף צור כתב בתצהירו: "באותה עת לא יכולתי להכיר את המידע שפורסם מאוחר יותר על ידי רשויות החקירה על אודות קשרים פסולים לכאורה שהתקיימו בין מרום ובר יוסף לנציג תיסנקרופ בישראל, מיכאל גנור". הוא הוסיף "למיטב ידיעתי איש מבין הקצינים באגף התכנון לא ידע על המעורבות החריגה שלהם בהצבתו של גנור כסוכן החברה תוך דרישה להדחת סוכן אחר".