לאחר ששיעור המתחסנים בגילי 60+ חצה את רף ה-70%, משרד הבריאות פרסם היום (שני) בהערכת מצב, את נתוני המתחסנים במגזרים השונים. במגזר החרדי חוסנו 46% מבני 60+, ובסך הכל 5% מהחברה החרדית חוסנו. היישוב רכסים מוביל בשיעור המתחסנים במגזר בקבוצת הגיל הזו, שעומד על כ-62%. בביתר עילות חוסנו קרוב ל-40% מקבוצה זו.
במגזר הערבי שיעור ההתחסנות בקרב בני 60+ עומד על 42%, ובסך הכל 9% מהחברה הערבית חוסנו. שיאנית החיסונים במגזר היא סחנין, שבה שיעור המחוסנים בני יותר מ-60 הגיע ל-73%. בקרב האוכלוסייה הכללית, שאינה מונה את המגזרים החרדי והערבי, חוסנו 61% מתוך קבוצת הזו. בסך הכל 19% מהאוכלוסייה הכללית חוסנו. העיר שוהם עומדת על 98% מתחסנים בני 60+, בתחתית הרשימה ־ לוד, עם כ-42%.
קופות החולים יחלו לחסן מחר מבוטחים מגיל 55
כפי שפורסם בכאן חדשות: בעקבות הגעת משלוחי החיסונים, קופות החולים יחלו מחר לחסן מבוטחים מגיל 55, כך הודיע הבוקר משרד הבריאות. אתמול דווח בחדשות הערב בכאן 11 כי ככל הנראה יהיו מספיק חיסונים כדי שבכל שבוע יתאפשר לזמן שכבת גיל צעירה יותר לבוא התחסן.
משרד הבריאות לקופות החולים: כבר השבוע ניתן יהיה לזמן מבוטחים בני 55 ומעלה לבוא להתחסן. ככל הנראה יהיו מספיק חיסונים כדי שכל שבוע יתאפשר זימן של שכבת גיל צעירה יותר #חדשותהערב @Nov_reuveny pic.twitter.com/UO8NeIDyts
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2021
עם זאת, בקופות החולים הלינו כי הודעת משרד הבריאות על הרחבת מבצע החיסונים יצאה מבלי לתאם עמן, ולכן מבוטחים שמנסים בשעות האחרונות לקבוע תור אינם מצליחים לעשות זאת, שכן מערכות המחשוב טרם עודכנו. בקופות החולים ידעו כבר אמש שהיום צפוי להתרחב המבצע, אך לא ידעו מה יהיו המלאים שיוקצו להן, שאותם יצטרכו לחלק בין צוותי ההוראה לבני ה-55. גורמים בקופות אומרים כי תוך זמן קצר יעודכנו המערכות ויתאפשר זימון התורים לאוכלוסיות היעד.
מבצע החיסונים של עובדי ההוראה יוצא לדרך
הסתדרות המורים הסירה את איום השביתה בחינוך המיוחד שתוכננה למחר, לאחר שמשרד הבריאות הודיע שקופות החולים יחלו לחסן את כלל עובדי ההוראה מיום שלישי. עובדי ההוראה יצטרכו להציג תעודת עובד או תלוש שכר כדי לקבל את החיסון. מנתונים שהגיעו לידי הסתדרות המורים כ-65% מכלל עובדי ההוראה בחינוך המיוחד כבר קיבלו את מנת החיסון הראשונה.
עם זאת, הדגישו בהסתדרות המורים שסכסוך העבודה עומד בעינו עד שאחרון עובדי ההוראה יחוסן. כבר אתמול החל משרד החינוך לזמן את עובדי ההוראה להתחסן לקורונה, במסגרת מבצע החיסונים של עובדי ההוראה "חוזרים לחיים בחינוך". מסרונים והודעות דואר אלקטרוני נשלחו לצוותי ההוראה, שמזמינים אותם להתחסן בקופות החולים, אם הם מעוניינים בכך.
עוד פורסם הבוקר שהמורים והגננות יתבקשו למלא טופס אלקטרוני שבו הם מסכימים לקבל את החיסון. הטופס יעבור לקופות החולים ואלה יזמנו את עובדי ההוראה. תחילה יחוסנו עובדי ההוראה במוסדות החינוך המיוחד, במוסדות לנוער בסיכון ובפנימיות לתלמידים בסיכון. לא ברור כמה זמן יערך מבצע החיסונים לכל עובדי ההוראה, אך בשלב זה יש מספיק חיסונים לעובדים וצוותי החינוך שהוחרגו לעבוד בסגר.