אלפים מאנשי הפלג הירושלמי מהזרם החרדי-ליטאי מחו היום (שלישי) בכניסה לבירה וחסמו את צומת גשר המיתרים בעיר. מפקד זרוע היבשה בצה"ל, אלוף יואל סטריק, הוציא את אקדח מתיקו לאחר שרכבו נחסם על ידי המפגינים. הוא חולץ ע"י כוח יס"מ של המשטרה. הפעילים מחו נגד מעצרו של עריק בן 20 מישיבה במודיעין עילית ביום ראשון. מוקדם יותר חסמו המפגינים את הכבישים והרכבת הקלה באזור צומת שרי ישראל - שנפתחה לתנועה לאחר שמפגינים עברו לאזור הכניסה לעיר.
מחאת הפלג הירושלמי | אלפים מפגינים באזור הכניסה לבירה, גשר המיתרים נחסם לתנועה. כוחות משטרה מתוגברים מנסים לפתוח את הכביש @AkivaWeisz pic.twitter.com/r3LABvuJwb
— כאן חדשות (@kann_news) December 22, 2020
כוחות משטרה רבים פעלו לפיזור המחאה תוך שימוש במכוניות התזה, כמה מפגינים אף נעצרו. בחודשים האחרונים לא התקיימו מחאות של אנשי הפלג מאחר שהמשטרה לא עצרה תלמידי ישיבה שערקו משירות צבאי. חברי הזרם הוציאו מפגינים מרחבי הארץ לטובת המחאה היום.
הפגנת הפלג הירושלמי | מאות פעילים מרחבי הארץ הגיעו למחות על מעצרו של עריק בן 20 מישיבה במודיעין עילית, שנעצר בצפון בתחילת השבוע. המשטרה משתמשת במכת"זיות לפיזור המחאה ועצרה כמה מפגינים @AkivaWeisz pic.twitter.com/1gZerRIgOu
— כאן חדשות (@kann_news) December 22, 2020