מליאת הכנסת אישרה היום (שני) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק השולל אפוטרופסות מהורה בשל עבירה פלילית חמורה. על פי התיקון שאושר בתמיכה של 34 חברי כנסת וללא מתנגדים, תישלל אפוטרופסות מהורה שרצח או ניסה לרצוח מי מבני המשפחה, ומהורה שאנס או ביצע מעשה סדום של קטין בתוך המשפחה. שלילה זמנית של האפוטרופסות תיכנס לתוקף כבר בשלב הגשת כתב האישום, ושלילה קבועה - בעת הרשעה.
בשל התנגדות הפרקליטות, החוק לא יחול על עבירת מעשים מגונים בנסיבות מחמירות אלא רק על אונס ומעשה סדום. יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ח"כ עודד פורר הציג את הצעת החוק: "אלירן מלול הוא עד היום האפוטרופוס שיקבע כיצד יראו חייה של התינוקת שאת אמה, מיכל סלע, הוא רצח בנוכחותה. שירה איסקוב גם היא צריכה עדיין את האישור של אביעד משה לכל החלטה שנוגעת לבנם, שהיה עד לניסיון הרצח האכזרי של אמו".
"מדובר במצב שלא מתקבל על הדעת ולכן הצעת החוק הזו קובעת שמי שהואשם או הורשע בעבירות המדוברות לא יכול להמשיך להיות אפוטרופוס על ילדיו", אמר פורר והוסיף כי עד היום היה ניתן לבקש שלילת אפוטרופסות מבית המשפט, אך ההצעה הזו הופכת את ההליך וקובעת כי השלילה היא אוטומטית, אלא אם הוחלט אחרת על ידי בית המשפט. יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ציין כי הח"כ לשעבר גדעון סער היה שותף מלא וחשוב בקידום ההצעה, עד שעזב לאחרונה את הכנסת.
ח"כ מרב מיכאלי: "הצעת החוק אומרת את מה שכמעט ברור מאליו - שהורה שפגע בהורה השני או בילד עצמו לא יוכל לקבל עבורו החלטות. החוק אמנם שם בראש מעייניו את ההגנה על קורבנות העבירה, אבל לא די לנו בחוק הזה, צריך להשקיע עוד מאמצים בטיפול ובשיקום". ח"כ תהלה פרידמן הוסיפה: "אני לא יודעת אם הצעת החוק הזו תצליח למנוע רצח אבל היא תתקן את העוול הנורא שעמו המשפחות צריכות להתמודד מול המפגע בהמשך".
"התיקון הזה הוא אות כבוד לכנסת, ועדיין יש הרבה מה לעשות כדי שנשים בישראל יהיו בטוחות", הצטרפה השרה פנינה תמנו שטה. "לא ייתכן שנשים נאלצות עדיין לעמוד מול דילמת משפט שלמה כשלא נותנים להן ללכת עם ילד מתבגר למקלט לנשים מוכות והן צריכות להחליט - האם אני מצילה את עצמי ונוטשת את בני או בתי או נשארת?"