ברחבי העולם מציינים היום (חמישי) את היום הבין לאומית לזכויות אנשים בעלי מוגבלות. לביא נאור, דובר מחאת הנכים והקשישים, סיפר בריאיון לכאן רשת ב על הצורך להמשיך במאבק. "הנכים לא קיבלו את מה שהם ביקשו: קצבה גבובה שכר המינים", ציין נאור. "עם כל המשחקים של האוצר וראש הממשלה, נגיע אולי ל-3700 שקלים ב-2021".
מוביל המחאה סיפר שהם נתונים בלחצים מצד המשטרה ופוליטיקאים להפסיק את מהמחאה. "מצד אחד רוצים שלא יהיו הפגנות ומצד שאני אנחנו לא מגבלים את מה שמגיע לנו". דליה אטל, פעילה במחאת הנכים בת 71, עם 75% נכות, הדגישה את הצורך להמשיך במחאה: "רק בזכות החסימות בהפגנות קיבלנו תוספת בשנת 2018". עם זאת, אטל ציינה כי סכומי הכסף להם זכו מקוממים: "הנכים הצעירים יותר קיבלו 470 שקלים, והקשישים קיבלו 235 שקלים בלבד".
האזינו לריאיון עם מובילי מחאת הנכים בכאן רשת ב
"יש בישראל מיליון בעלי מוגבלות קשה, 50% לא עובדים"
אורן הלמן, מייסד מיזם "סיכוי שווה" התייחס בריאיון לתוכנית "דקלוינסון" בכאן רשת ב ליחס לבעלי מוגבלות. בריאיון לירון דקל וחיים לוינסון אמר כי "מקומות העבודה לא פתוחים לזה. כולם מתעסקים בעיקר בשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה אבל המצב בישראל לא טוב. יש בישראל מיליון אנשים עם מוגבלות תפקודית חמורה, מתוכם 50% לא עובדים".
"גם בתפקידים בכירים מאוד אפשר למצוא אנשים בעלי מוגבלות. אני חושב שלא מחפשים להעסיק בעלי מוגבלות ולא רוצים", הוסיף הלמן. "ההגבלה של אנשים עם מוגבלות היא אצלנו. אנשים לא רוצים להשכיר דירה לבלעי מוגבלות, הורים לא רוצים שילדיהם יהיו עם בעלי מוגבלות. אנחנו חברה לא סובלנית. המשק, לפי מחקרים, מפסיד חמישה מיליארד שקלים בשנה בגלל שלא מעסיקים אנשים בעלי מוגבלות".