גל המחאות נמשך: עשרות מפגינים הגיעו אמש (חמישי) להפגנת ארגוני העצמאים המתקיימת בכיכר רבין. במקביל מאות מפגינים נגד ראש הממשלה מחו בכיכר הבימה ויצאו לתהלוכה, המתואמת עם המשטרה, לכיוון אבן גבירול.
במהלך צעדת המחאה בתל אביב תושב חולון בן 18 נעצר בחשד שתכנן לפגוע במפגינים נגד נתניהו. מהמשטרה נמסר כי החשוד רכב על קורקינט בקרבת המוחים, וכשהתבקש לעצור לצורך תשאול - השליך מברג על מנת להסתירו מהשוטרים. כמו כן, בחיפוש על גופו אותר גז פלפל. חקירת החשוד נמשכת.
כ-2,000 מפגינים מחו במרכז הכרמל בחיפה משם צעדו לאורך שדרות מוריה עד למרכז חורב. מפגינים התאספו גם במחלף חבצלת השרון ובחולון.
גל מחאות | מאות מתאספים במרכז הכרמל בחיפה לצעדת מחאה נגד ראש הממשלה, כוחות משטרה רבים באזור@CBeyar pic.twitter.com/aEUKONi92l
— כאן חדשות (@kann_news) October 22, 2020
מהמשטרה נמסר בנוגע למחאות בתל אביב כי "במהלך הערב ניכר סדר מופתי ללא חריגים, תוך הקפדה על שלום הציבור, בריאותו ובטחונו וכן מזעור סכנות פוטנציאליות".
במהלך הפגנת העצמאים נאם פרופסור ירון זליכה ותקף בדבריו את ראש הממשלה נתניהו. המארגנים קטעו את נאומו, והוא הגיב: "חצופים, אתם לא תשתיקו אותי אני אגיד את מה שאני חושב על ראש הממשלה". והמשיך לדבר. מארגני ההפגנה בתגובה כיבו את ההגברה.
הדגלים השחורים 22.10 - Curated tweets by kann_news
ביום שבת האחרון נרשמו כמה תקריות אלימות במחאות נגד ראש הממשלה ברחבי הארץ. שלושה גברים נעצרו בחשד לריסוס גז מדמיע על מפגינים בחיפה. בתל אביב אדם נעצר בחשד שריסס גז מדמיע לעבר מפגינים ברחוב נורדאו בעיר, גבר בן 54 נעצר בחשד להכאת מפגין ברחוב קויפמן ושני גברים, אחד מהם קטין, נעצרו בחשד לריסוס גז מדמיע על מוחים ברחוב יפת. בהפגנה שנערכה בקרית אתא דיווחו המפגינים על אבן שנזרקה לעברם, ובהפגנה ברמת גן רוסס גז מדמיע על המשתתפים, בשני המקרים לא דווח על עצורים בחשד למעשים.
בהפגנה ליד מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים התעמתו שוטרים עם מפגינים. תשעה מפגינים שהפרו את הסדר הציבורי ותקפו שוטרים נעצרו או עוכבו. מהמשטרה נמסר כי התהלוכה נערכה בניגוד לחוק.
בהכנת הידיעה השתתפו: חן ביאר, אסף פוזיילוב, דניאל אלעזר ו הדס גרינברג