סערת נחל האסי מסרבת לדעוך: ניסיונות הפשרה בין תנועת המחאה "משחררים את האסי" לבין חברי קיבוץ ניר דוד נכשלו, וכ-200 מפגינים הגיעו היום (שישי) לקיבוץ ניר דוד. בתום שעתיים של הפגנה נפתח השער המערבי של הקיבוץ, והמפגינים נכנסו לרחוץ בנחל.
אתמול בערב פורסם כי בפגישה בלשכתו של מפקד תחנת בית שאן לוטפי פאלח הושגה פשרה בין חברי הקיבוץ לתנועת המחאה. עיקר הסיכום היה להפוך את ההפגנה בשישי לאירוע הידברות, ולאפשר לבאים להיכנס לרצועת החוף הירוק שהוסדרה לקהל במסגרת הנחיות הקורונה, ולהתחיל שם בשיח והדברות, במטרה למנוע הפגנה אלימה והפרות סדר.
אולם לפי אנשי "משחררים את האסי", לאחר הפגישה בתחנת בית שאן הודיע הקיבוץ כי רק 200 בני אדם יועלו להיכנס למתחם הדשא, וזאת נוכח הגבלות הקורונה. בתנועה החליטו שההגבלה הכמותית מנוגדת להסכם, והכריזו עליו כמבוטל.
מקיבוץ ניר דוד הגיבו: "אתמול הושג בחסות משטרת בית שאן סיכום לפיו ההפגנה תבוטל ותתאפשר כניסה של הבאים להפגנה לרצועת הנחל דרך השער המערבי, בהתאם לתקנות הקורונה. אנו קוראים להם לחזור בהם, לכבד את הסיכום עם משטרת בית שאן והקיבוץ ולפעול להרגעת הרוחות ולמנוע אלימות".