"העובדת הסוציאלית היא הווייז של החיים שלי"

"העובדת הסוציאלית היא הווייז של החיים שלי"
סחר סוועאד, שורדת אלימות ואם לשישה: חושבים שעובדת סוציאלית זה עזרה עם מקרר או מיטה, בשבילי זה חמצן לחיים. היא ראתה את הפוטנציאל בי למרות הכל | הריאיון היומי
מחבר ערב ערב מחבר ערב ערב
Getting your Trinity Audio player ready...
חדשות הערב | 13.07.20
צילום: חדשות הערב | 13.07.20

שביתת העובדים הסוציאליים הגיעה היום (שני) ליומה ה-15, וסופה לא נראה באופק. סחר סוועאד, שורדת אלימות ואם לשישה, סיפרה לשני נחשוני בתוכנית "ערב ערב" בכאן 11 על החשיבות המכרעת של העובדות הסוציאליות בחייה.  

"עובדים סוציאליים עושים המון. בשבילי הם יותר מצ'ק, הם חמצן לחיים. העובדת הסוציאלית שלי לימדה אותי להיות אני, היא הווייז שניתב את החיים שלי. היא ראתה בי פוטנציאל למרות הכל, והוציאה אותי מהחושך לאור. בגלל השביתה אין מי שיקשיב לבעיות שלנו.

"עברתי הרבה בחיים, חוויתי אלימות בחיים שלי כך שנאלצתי להיות במקלטים לנשים מוכות ושם התחיל המסע שלי לקבל שירות משירותי הרווחה. חושבים שעובדים סוציאליים זה רק לעזור לתת מיטה, מקרר, סיוע פה ושם. אני חושבת שעובדים סוציאליים יותר טובים מזה: הם עוזרים לאנשים, בונים תוכניות, אם צריך טיפולים. יש הרבה, הם עושים מעל ומעבר. 

"העובדת הסוציאלית שלי לימדה אותי להיות אני. וזה הרבה, זה מעל ומעבר. היא לימדה אותי לפגוש את הבעיה ולא ללפף אותה ולהגיד 'יאללה לא משנה'. היא ראתה בי פוטנציאל למרות הכל, היא הוציאה אותי מהחושך לאור".

הפופולריים