מחוץ למעון ראש הממשלה בירושלים הפגינו הערב והלילה (רביעי) אלפים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. ההפגנה נערכה תחת הכותרת "יום הביביסטיליה", ואורגנה על ידי פעילי "הדגלים השחורים". לקראת סופה החלו להתפתח עימותים אלימים בין המוחים לבין השוטרים.
המשטרה הפעילה אמצעים לפינוי הפגנות כדי לפנות את כיכר פריז הסמוכה. המפגינים, הדורשים את התפטרות ראש הממשלה, צעדו קודם לכן לכיוון מרכז העיר, התפרעו, והשליכו אבנים אל חלונות ראווה. כמה שוטרים נפצעו והמשטרה עצרה כ־50 מהמפגינים.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "50 מפגינים נעצרו או עוכבו בחשד להפרת הסדר הציבורי, גרימת נזק לרכוש ותקיפה של שוטרים ואנשי תקשורת. משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש הביטוי והמחאה לכלל הציבור, אך לא תאפשר פגיעה באזרחים, שוטרים, אנשי תקשורת ורכוש הציבור, ותפעל בנחישות אל מול מפרי הסדר".
המחאה סמוך למעון רה"מ: מפגינים גררו פח והבעירו סמוך למעון, המשטרה מפעילה מכת"זית על מנת לפזר את המפגינים@VeredPelman pic.twitter.com/2OtSxM9GLd
— כאן חדשות (@kann_news) July 14, 2020
ערב של מחאות | מבעירים לפידים ומנסים לפרוץ מחסומים: כאלפיים מפגינים נגד נתניהו מול מעון רה"מ@VeredPelman (צילום: יהונתן ולצר/TPS) pic.twitter.com/5bJkG4lI1e
— כאן חדשות (@kann_news) July 14, 2020
מוקדם יותר, במהלך ההפגנה, המוחים ניסו לפרוץ את מחסומי המשטרה. כמו כן, אחד מתומכי נתניהו הסתנן לצד של מחאת הדגלים השחורים, אך המשטרה הוציאה אותו משם. בסיום האירוע המפגינים הלכו לכיוון מרכז העיר וחסמו את פסי הרכבת ברחוב יפו.
תומכי נתניהו מול מעון רה"מ הערב (צילום: יהונתן ולצר/TPS)
אתמול פינו פקחי עיריית ירושלים את אוהל המחאה שהקימו אנשי מחאת הדגלים השחורים מחוץ למעון ראש הממשלה ברחוב בלפור. בעירייה אומרים כי למרות דין ודברים שהיה עם המפגינים הם לא הסכימו להתפנות מרצון, שכן הקמת הגדרות והישיבה שם מתבצעת שלא כדין. לטענת המפגינים הפקחים והשוטרים נהגו באלימות. שעות ספורות לאחר מכן המאהל הוקדם שוב.
במקביל התקיים בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב אירוע מחאה בסימן תשע שנים למחאה החברתית, בצל משבר קורונה. את האירוע הובילה דפני ליף במטרה לקדם עשייה משותפת בשעת משבר הקורונה, והשתתפו במקום פעילים חברתיים לצד אמנים.
בשעה זו מתקיים בפארק צ'רלס קלור בתל אביב אירוע מחאה בסימן 9 שנים למחאה החברתית בצל משבר קורונה. בשלב זה רק עשרות הגיעו למקום, אך המארגנים צופים למשתתפים נוספים@ittaishick pic.twitter.com/nEZpNHtKDU
— כאן חדשות (@kann_news) July 14, 2020
דפני ליף מסרה: "אנחנו רק בתחילתו של משבר ענק וברור שאין הנהגה לצפות ממנה לפתרנות. האמון התרסק, הייאוש גואה, אבל האנשים מתעוררים ועושים. זה הזמן גם להזכיר ולעורר תקווה שביחד, ורק ביחד, אנחנו נייצר כוח להביא פתרונות ושינוי. לפני תשע שנים דרשנו צדק חברתי היום ברור שאין ממי לדרוש - עכשיו הזמן לייצר צדק חברתי".