עבודת השיקום בנחל אשלים שבנגב הסתיימה היום (שני), שלוש שנים בדיוק לאחר האסון האקולוגי שבו זרמו לנחל מאות אלפי קוב של מים חומציים בשל קריסת בריכה במפעל במקום. כעת מסלול נחל אשלים ייפתח למטיילים. לצורך הניקוי הובאו מומחים מהעולם כדי לסייע במהלך, עקב כמות הרעלים האדירה ותערובת הכימיקלים הזו שלא נראתה קודם.
ב-30 ביוני 2017 דלפו כ-100 אלף מטר קוב של שפכים חומציים מבריכת אידוי של מפעל "רותם דשנים" בעקבות קריסה של דופן הבריכה. חלק ניכר מהשפכים זרמו לנחל אשלים שבשמורת מדבר יהודה. מפעלי ים המלח נערכו עם כלים הנדסיים על מנת לאגור את השפכים במאגר אשלים.
לפני כשנתיים הגישה המדינה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד החברות שהיו אחראיות על זיהום הנחל. התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בשם רשות הטבע והגנים הלאומיים נגד החברות רותם אמפרט נגב וכימיקלים לישראל ונגד שישה בכירים בהן. מדובר בתביעה על סך של 397 מיליון שקלים, שכמחצית ממנה מיועדת לשיקום הנחל.
בעקבות האסון הודיע מפעל "רותם אמפרט" כי הוא יעביר את פעילותו לאתר שלא יסכן עוד את נחל אשלים ומי התהום. המפעל צפוי להשלים את המעבר, עליו הוסכם בעקבות עתירה של ארגון "אדם, טבע ודין", עד תום שנת 2020. על פי הסכם שנחתם, יהיו מנגנונים שיבטיחו את המעבר, לרבות סנקציות כספיות, והמפעל חויב לשלם לארגון כ-300 אלף שקלים לכיסוי הוצאות.