ביקורת רבה מצד ארגוני ההורים על החלטת בין הדין לעבודה שלא להאריך את שנת הלימודים שהתקבלה היום (שישי). יו"ר התאגדות המנהלים בבתי הספר העל יסודיים, מנשה לוי, הגיב לביקורת בריאיון לירון דקל ב"השבוע". לדבריו, "המורים נכנסים מתחת לאלונקה כבר שלושה חודשים, מנדבים אותנו מבלי לדבר איתנו". עוד הוסיף לוי כי יו"ר הסתדרות המורים יפה בן-דוד חתמה על הסכם "מביש", לדבריו: "היא חתמה על ההסכם תוך לחץ פוליטי".
יו"ר התאגדות מנהלי בתי הספר העל-תיכוניים, מנשה לוי: המורים נכנסים מתחת לאלונקה כבר שלושה חודשים. מרגיזה אותי התופעה שמנדבים אותנו מבלי לדבר איתנו – ומי מנדב אותנו? שר החינוך בממשלה המנופחת ביותר בתולדות מדינת ישראל@YaronDeckel #השבוע pic.twitter.com/Vt9yRZsksU
— כאן חדשות (@kann_news) June 19, 2020
יו"ר התאגדות המנהלים ציין כי תלמידי כיתות ז'-י"ב אינם זקוקים להארכת שנת הלימודים, שכן הם למדו בחודשים האחרונים דרך למידה מרחוק. לוי הוסיף כי ההורים של תלמידי החטיבות והתיכונים יכולים לצאת לעבודה גם כשילדיהם נמצאים בבית.
מנשה לוי ל-@YaronDeckel: יפה בן דויד טעתה - היא חתמה על הסכם מביש תחת לחץ פוליטי. לא היה טעם להכיל את ההסכם של יפה בן דויד לתלמידי ז'-י"ב, הם יכולים להיות בבית בלי בייביסיטר#השבוע pic.twitter.com/CkreWHw34w
— כאן חדשות (@kann_news) June 19, 2020
כאמור, אחר הצהריים דחה בית הדין הארצי לעבודה את בקשת המדינה לחייב את ארגון המורים העל יסודיים להאריך את שנת הלימודים לכיתות י' עד ה-1 ביולי. בעקבות הפסיקה הסתיימה היום שנת הלימודים בחטיבות הביניים ובחטיבות העליונות. שנת הלימודים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים תסתיים ב-30 ביוני. בית הספר של החופש הגדול יפעל עבור גני הילדים וכיתות א' עד ד' מ-1 ביולי עד ה-6 באוגוסט. מורים שיעבדו במסגרת זו יקבלו תשלום נוסף. שר החינוך יואב גלנט הודיע כי המדינה תממן את השבועיים הראשונים של בית הספר של החופש הגדול.
יו"ר ארגון המורים רן ארז מסר בתגובה להחלטת בית הדין: "המאבק הנחוש שלנו והדבקות במטרה פתרו את הבעיה של כל החינוך העל יסודי. דרשנו ונאבקנו על כך שגם בחטיבות הביניים מורי כיתות ז'-ט 'לא יצטרכו להאריך את שנת הלימודים, אך בית הדין קיבל את עמדת המדינה שההסכם שנעשה עם הסתדרות המורים מחייב ולכן אין להענות לדרישת ארגון המורים. ההישג של הארגון, למרות שמדובר רק על כיתות י׳ פתר למעשה גם את הבעיה של מורי חטיבות הביניים".